Flyv og lej bil i Italien

Hvis du ikke føler for at køre i egen bil fra Danmark til Italien, kan du flyve og leje bil. Det er langt hurtigere, og priserne på fly og lejebil er overkommelige, hvis I booker i god tid.

Booking af fly til Italien

Når I booker fly, skal I overveje følgende ting:

  • De fleste boliger har skiftedag om lørdagen. Hvis I ikke kan ramme lørdag – er det en god idé at tage en eller flere overnatninger i nærmeste storby fx. Pisa, Firenze eller Rom.  Tænk på, at I skal ankomme i Italien på et passende tidspunkt på dagen, således at I har tid til at komme frem til landstedet i løbet af eftermiddagen.
  • Lufthavnene, der er relevante i forhold til de fleste af vores ferieboliger er Pisa, Bologna, Firenze, Rom, Nice og Catania (Sicilien).
  • Sørg for at leje bil i god tid til afhentning i lufthavnen. Det kan være svært at lave en aftale i lufthavnen især i højsæsonen. Tag gerne barnesæde med fra DK, for det er dyrt at leje, mens I ofte kan få det med gratis på flyet.

Vi har lavet en oversigt over fly-forbindelser til Italien fra Danmark, så kig her, hvis du søger inspiration til valg af fly og ankomstlufthavn.

Billeje i Italien

Der er ganske meget, der kan gå galt, når man lejer bil i Italien. Ofte er der lang kø til afhentning af bilerne, kontrakterne er ganske uforståelige, og måske taler konsulenten dårligt engelsk.  Jeg har sammenfattet mine bedste råd til jer, som lejer bil, og jeg håber inderligt, at I undgår problemer ved at følge disse råd.

Vi har valgt at samarbejde med Europcar.com i Danmark og ved at oplyse vores aftalenummer, får I ca. 10% rabat på jeres billeje. Rabatten kan både bruges ved at ringe til Europcar på telefonnummeret nedenfor og inde på hjemmesiden.
Når koden skal bruges inde på Europcars hjemmeside gøres det når du søger bil, her finder du en boks, hvor der står “I have a negotiated rate” – sæt kryds her og indtast aftalenummer.

Email: reservations@europcar.dk
Tel:     +45 89331133
Aftalenummer: 53552581

Hjemmesiden findes her.

Hvis I ikke lejer gennem Europcar, er det vores anbefaling, at I booker på en af de store bookingportaler – fx. www.billeje.info, og derefter vælger et af de anerkendte firmaer Hertz, AVIS, Budget eller Maggiore. Ikke ét af ovennævnte udlejningsbureauer kan fremhæves som mere fejlfrit end de andre. Vores erfaringer er dog, at de laver færrest fejl, og så har de mange kontorer fordelt over hele landet, hvis I skulle få brug for kontakt til dem. Jeg bruger selv denne hjemmeside, og vælger så den billigste bil til mit behov hos de store aktører.

Fokuspunkter i forbindelse med leje af bil

Desværre er der ikke en garanti for, at alt altid forløber perfekt. Her er dog nogle punkter, som vi beder jer have fokus på i forbindelse med billeje:

  • I skal medbringe gyldigt kørekort og internationalt kreditkort tilhørende den person, som er anført på lejekontrakten. Alle førere skal skrives på kontrakten, og der er et ekstragebyr ved mere end én chauffør. Visa/Dankort fungerer ikke i Italien, så medbring Mastercard eller Eurocard.
  • Underskriv under ingen omstændigheder yderligere forsikring med mindre I er 100 % sikre på, at I har brug for ekstra forsikring. Mange af jer har tilkøbt forsikring på forhånd, og I har måske ikke brug for yderligere forsikring. Få forklaret, hvad I skriver under på. Det er tit pres på ved udlejningssskranken men afsæt den nødvendig tid til at være sikre på, at I er indforstået med alt der står i kontrakten.
  • I skal aflevere et kreditkort til dækning af et mindre servicegebyr, eventuelle bøder I måtte få – samt eventuelle skader, I måtte pådrage bilen. Hvis I får en skade, og I har tilkøbt forsikring til eliminering af selvrisiko, trækkes skadebeløbet fra jeres kort, og beløbet bliver efterfølgende refunderet via forsikringen – dog minus et administrationsgebyr, som biludlejningsfirmaet opkræver.
  • Tag billeder af bilen, når I modtager den. Vær sikker på, at eventuelle skader på bilen er noteret på jeres lejekontrakt. Hvis de ikke er anført på kontrakten, så få dem påført inden I tager bilen i brug. Tag et billede af tankmåleren og kilometerstanden ved afhentning.
  • Tjek at bilen fungerer – incl. cigarettænderen, som I måske skal bruge til GPS eller opladning af telefoner. Tag jer god tid.
  • Undgå at få bøde ved for eksempel at være opmærksom på, hvor I parkerer, at overholde fartbegrænsningerne, og at det som udgangspunkt er forbudt at køre i centrum af byerne i Italien. (Zona traffico limitato – forkortet og anført på skilte som ZTL). Hvis I får en bøde, så fremsendes den til jer efter hjemkomsten (og op til et år efter I har lejet bil), og biludlejningsfirmaet tager et separat administrationsgebyr for at oplyse politiet om jeres kontaktdetaljer.
  • Når I afleverer bilen igen, skal I sørge for at få bekræftet af en person fra biludlejningsselskabet, at alt er ok med bilen. Husk at aflevere bilen med fuld tank, og tag et billede af tankmåleren, kilometerstanden og selve bilen ved afleveringen.

Så er I vist klædt på 🙂

Jeg ønsker jer en skøn ferie i Italien – og problemfri billeje.

Det er selvfølgelig også en mulighed at køre til Italien i egen bil. Du kan læse mere om dette her.