Orvieto – pavens gemmested

Ligesom mange andre byer i Umbrien, så er Orvieto højt placeret i landskabet. Byen var før i tiden kendt for at være pavens beskyttelsessted. Paven søgte mod Orvieto, når de manglede beskyttelse, da der ikke er mange måder at komme ind i byen på.
orvieto under jorden

Orvietos undergrund

I Orvieto er det muligt at komme på undergrundsture. Disse ture bliver afholdt to gange dagligt, og er et must på ”to-do-listen”, når man er i byen. På undergrundsturene kan man opleve gravesteder, underjordiske olivenpresser og brønde, der har en dybde på op til 80 meter. Det kan være lidt af en nærmest surrealistisk oplevelse at se, hvordan livet har haft sin gang under jorden.

Den mest kendte brønd i byen er San Patrizio, denne kan man gå ned i via to trapper, som løber uden på brønden.
Brønden blev bygget i 1500-tallet, da den skulle sikre at byens borgere kunne få vand, men anses i dag for at være et af renæssancens helt store mesterværker i Umbrien.

Vin Italien

Vinens betydning for Orvieto

Orvieto er desuden kendt for at være et perfekt sted til at opbevare vin, da undergrunden som regel har en temperatur på 14 grader, hvilket er helt perfekt til opbevaring af vin.
Vinen har en særlig betydning for livet i Orvieto. Før i tiden, da man bl.a. byggede domkirken, blev der indført pauser, hvor man kunne tage et glas vin.
Vinen i byen erstatter ofte mælk, når der i området skal bages kager.