Cinque Terre

Syd for Genova, som er Liguriens hovedstad, finder du et utrolig skønt naturområde, hvor naturparken Cinque Terre er beliggende. Det er ikke let at komme til Cinque Terre med bil, men det kan lade sig gøre, hvis man har god tid og ikke har højdeskræk. Derfor kan det være en god ide at tage toget ind til byerne. Der afgår også en båd fra La Spezia, og i La Spezia har I mulighed for, at parkere bilen hele dagen, mens I er på udflugt. I kan køre til Levanto, som ligger vest for Cinque Terre, og så er I meget tæt på naturparken. Fra Levanto til Monterosso, dette er min egen personlig favorit vandretur 🙂

Byer i området

Naturdistriktet har fem byer, Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore.

Den største af de fem byer er Monterosso al Mare. I denne by finder du ud over utallige restauranter og overnatningsmuligheder også en indbydende, hvid sandstrand med parasoller, som er med til at skabe den helt rigtige feriestemning i idylliske omgivelser.

Bådehavnen i Vernazza er et af byens kendetegn, hvor du kan lægge til i en smuk og rolig havn, hvis du er kommet sejlende til byen. Lidt væk fra havet og Vernazza ligger byen Corniglia.
Corniglia er placeret højere end de andre byer og er et perfekt mål, hvis du trænger til et dejligt glas vin på en af de lokale vingårde i området.

De to sidste byer, Manarola og Riomaggioere er to unikke byer, som ligger på klippeskråninger med udsigt ud over havet. Det er en fantastisk oplevelse at opleve, hvordan bygningerne og selve byerne er indrettet efter omgivelserne.

Aktiviteter i Cinque Terre

I distriktet er der optimale muligheder for at holde aktiv ferie. I området findes der mange opmærkede vandringsruter, som byder på helt ekseptionelle naturoplevelser gennem små byer, vinmarker og skove. Ruterne er af varieret niveau og kvalitet, så forhør dig på det lokale Cinque Terre-kontor (ligger altid ved banegården), på denne måde sikre du dig også at din rute er åben. Få et kort udleveret med rutenumre og distancer. Til gengæld bliver du beriget med kuperet terræn med mageløs udsigt til det azurblå hav.

En af de mest kendte vandringsruter er også en af de korteste. Det er en fantastisk tur at gå, hvis du eksempelvis ønsker at nyde en romantisk solnedgang. Denne rute hedder La Via dell’Amore, og er, som navnet antyder, et perfekt sted at lade kærligheden blomstre. Denne rute går mellem Riomaggiore og Manarola. Dog har ruten været lukket i en tid pga. mudderskred. Dog er det set før, at ruten bliver lukket pga. mudderskred – så husk og forhør dig om de åbne ruter på det lokale Cinque Terre-kontor.

Er du ikke til vandreture og ømme fødder, så er Cinque Terre også kendt for sine mange maritime aktiviteter. Bl.a. områdets helt unikke marinereservat, hvor du snorklende eller dykkende kan opleve et fantastisk liv under vandoverfladen. Du kan tage på hvalsafari og opleve forskellige og fascinerende hvalarter. Her afgår der både i fast rutefart mellem de 5 byer i højsæson. Desuden er der tog, der afgår ca. hver halve time på denne strækning. Den bedste løsning er at lave en kombination af vandring, bådeture og toget.