Ferie i Piemonte

Tag på ferie i Piemonte i Italiens næststørste region, lige efter Sicilien, udelukkende målt på areal. Det ligger i det nordvestlige hjørne af Italien og grænser op til Frankrig og Schweiz, samt de 4 italienske regioner; Ligurien, Valle d’Aosta, Lombardiet og så er der en meget lille grænseovergang på ca. 10 km til regionen Emilia-Romagna.

Piemonte

Piemonte betyder ”foden af bjerget”. Pie kommer af ”piedi” som betyder fødder, og monte betyder bjerg. Og det er nemlig lige præcis det ferie i Piemonte er: Man er ved foden af bjerget. Nemlig Alperne, som ligger stolt i baggrunden, og alligevel tordner op som en ydre grænse for regionen. Selvom Alperne går igennem flere italienske regioner og 5 andre lande, så er de ret dominerende i den nordlige del af Piemonte, som ligger op mod Frankrig og Schweiz.

I Piemonte finder du en af Italiens smukke søer, Lago Maggiore. Søen ligger både på den italienske og schweiziske side. Derudover skiller søen også Piemonte fra Lombardiet. Af store byer i regionen kan vi nævne hovedstaden Torino, samt Novara, Alessandria og Asti. Især Asti kender de fleste måske af navn og for den mousserende vin, som kommer fra netop dette område.

Historie og natur

Piemonte er fyldt med historiske steder – især hvis du bevæger dig mod hovedbyen Torino, som var Italiens første hovedstad. Her er historien stadig at finde i byen i dag, i mange afskygninger.

Regionen Piemonte bærer fortsat præg af, at den tidligere var en del af Savoy-dynastiet, som var et fyrstedømme i området ved Piemonte, op mod grænsen til Frankrig og Schweiz. Faktisk blev Savoyerne først konger af Sardinien, og senere hele Italien. Det var først i 1946, at dynastiet sluttede ved en folkeafstemning, hvor italienerne valgte republik som styreform.

Piemonte er et fantastisk vinområde og udover Asti, som tidligere nævnt, er Barolo fra dette område, derudover kan du også finde vine som Barbaresco og Barbera d’Alba. På grund af Piemontes frodige vinområder er det en fryd for øjet, og ikke mindst sindet at bevæge sig ud af byerne og få et indblik i vinområderne på landet. Specielt området sydøst for Torino, nær Asti og Alba er et interessant område at bo i når du er på ferie i Piemonte set med vin-øjne. Vinmarkerne ved Langhe, Roero og Montferrat er også et spændende vinområde, hvor bakkerne strækker sig så langt øjet rækker, sammen med de karakteristiske landhuse og borge i det fjerne.

 

Book din rejse til Piemonte her