Botaniske haver i Toscana

Fordyb dig i spændende planter

Italien byder på mange aktiviteter under jeres ferie med Local Living. Et forslag fra vores side er, at I kan besøge de smukke arkitektoniske, botaniske haver i Toscana. Italienere har gennem århundreder skabt disse smukke ‘kunstværker’, og de fleste lever i bedste velgående og bliver passet og plejet.

For mere viden omkring de botaniske haver, vil I helt sikker finde det interessant at besøge denne side. Find også info om andre haver her.

Villa Gamberaia

Villa Gamberaia ligger på skråningen af Settignanohøjen med en strålende udsigt ud over Firenze og den omkringliggende Arnodal.
Villaen er kendt for sin fantastiske have, som hyldes af ledende havehistorikere og arkitekter over hele verden. Den smukt anlagte have med velovervejede proportioner på et begrænset areal skaber den perfekte harmoni og idyl. Omdannelsen af det tidligere sommerhus til den paladslignende villa blev afsluttet i begyndelsen af 1600-tallet.

Det vides ikke, hvem der tegnede haven, men det var adelsmanden Zanobi Lapi, der startede projektet, som blev fuldført af hans nevøer efter hans død. En tydelig forandring fandt sted i slutningen af 1800-tallet, da prinsesse Ghyka købte villaen og forvandlede parken til en spektakulær vandhave med hjælp fra havearkitekten Martino Porcinai.

Villa Gamberaia
Via del Rossellino 72, Settignano (FI)
tlf +39-055 697205, fax +39-055 697090

Giardino dei Tarocchi

Niki de Saint Phalle, den franske kunstner, påbegyndte arbejdet på sin “Tarot-park” i slutningen af 1970’erne. I haven, som ligger udenfor den lille by Capalbio i det sydligste Toscana, findes en masse store, farverige skulpturer, som er inspirerede af tarotkort.

Arbejdet med dette livsværk skred frem sammen med en række andre kendte kunstnere som f.eks. Jean Tinguely indtil hendes død i 2002. Niki de Saint Phalle er i Norden mest kendt for skulpturgruppen, som står foran Moderna Museet i Stockholm. Haven holder åbent fra begyndelsen af april til midten af oktober.

Giardino dei Tarocchi / The Tarot Garden
Pescia Fiorentina, 58011 Capalbio (GR)
tlf. +39-0564 895122, fax +39-0564 895700, e-mail: tarotg@tin.it
Læs også om nationalparker, I kan besøge, i Italien her.
See more