Ferie i Toscana

Ferie i Toscana er meget populært. Det er en turistregion og et område med utallige kulturskatte i det centrale Italien. Regionen strækker sig fra Appenninerne til det Tyrrhenske Hav.

Landskabet, man aldrig bliver træt af at beundre

Landskabet, kunstneriske arv og enestående byer gør ferie i Toscana til en enestående og meget efterspurgt destination for ferien, hvis man ønsker at gå i dybden med historien.

I denne region kan du opleve naturen på nært hold med dets mange facetter, der starter fra kysten, der veksler mellem lange sandstrande, en vandkant med klipper og stejle forbjerge. Øerne i det toscanske øhav er omgivet af Middelhavet, og de er besøg værd pga. strandene, det rolige tempo og de smukke udsigter. Den mest kendte ø i Toscana er Elba.

Du kan også beundre scenerier af uspoleret natur i Apuan Alperne og i mange beskyttede naturparker, såsom Orbetello-lagunen, som er hjemsted for mange trækfugle.

Historisk vingesus

Men de mest typiske scenerier i regionen er dem, der ”fusionerer” den smukke natur med den tusindårige historie. I Vetulonia, Vulci og Pitigliano kan du se rester af den etruskiske civilisation, mens Roselle og Cosa vækker minder fra romertiden.

Landsbyer fra middelalderen, historiske byer, slotte og forsvarssystemer, landkirker (de såkaldte pievi) og smukke klostre er spredt med rund hånd, og det er især tydeligt at se i Crete Senesi, Orcia dalen, Garfagnana, Chianti og Maremma.

Kurbade i Toscana

Endelig er Toscana hjemsted for mange kurbade: Montecatini, Saturnia, Montepulciano, Monsummano og Bagno Vignoni, som byder på afslappende ferie takket være deres termiske bade og meget fine faciliteter. Mange tager hertil hvert år, for at få behandlinger.

Provinserne i regionen er: Firenze (regional hovedstad), Arezzo, Grosseto, Livorno, Lucca, Massa Carrara, Pisa, Pistoia, Prato og Siena.

Unescos verdensarvsliste

Toscana er rigt repræsenteret for UNESCO’s verdensarvsliste – alene i Firenze er der Signoria dei Medici, Duomo (domkirken), Giottos Klokketårn, Santa Maria Novella, Palazzo Vecchio og Uffizi-galleriet med alle dets unikke mesterværker.

Flere områder på UNESCO’s verdensarvsliste:

  • Bykernen i Siena – med Piazza del Campo
  • Piazza dei Miracoli i Pisa med bl.a. Det Skæve Tårn.
  • Pienza er døbt den “ideelle renæssance by” og er grundlagt af pave Pius II.
  • San Gimignano, der er en middelalderby kendetegnet ved sine tårne
  • Orcia dalen, som udmærker sig ved at være et landskab, der har inspireret mange renæssancekunstnere.

Nyt møder gammelt

De hyggelige indkøbsgader i de større byer er fulde af elegante butikker, med det sidste nye inden for både italiensk og international mode og design. Går man ned i de små sidegader, kan man finde de mest fantastiske markeder, hvor man kan få testet sit “handler-gen.”

Hvad skal vi smage?

Det toscansk køkken udmærker sig ved at være rustikt og tilberedt af lokale råvarer. Helt friske råvarer og gerne indkøbt på det lokale marked eller direkte hos landmanden. Det rustikke kommer til udtryk, når man ser på basisingredienserne: brød, (selv daggammelt), spelt, bælgfrugter og grøntsager.

De helt typiske appetitvækkere er crostini (ristet brød) med kyllinglever, panzanella og salami, – prøv endelig finocchiona, som er salami krydret med fennikel.

Den typiske “primo” er suppe, f.eks. den berømte ribollita (en grønsagssuppe med brød – skal prøves!) eller bønnesuppe, spelt suppe, pici (en pastatype fra Siena-området), eller pappardelle med kanin.

En berømt fiskesuppe er cacciucco – og også tørfiskeragout i Livorno er meget populært.

Blandt kødretter skal man bestemt kaste sig ud i bistecca fiorentina (grillet T-bone steak), men ellers er perlehøns og det lokale svinekød blandt de mest spiste retter i Toscana.

De typiske desserter er castagnaccio (kastanje kage), buccellato (anis kage) og cantucci (små mandelkager).

Vinproduktionen her er fremragende, og det fylder meget både i landskabet og i hovederne på den lokale befolkning. Mange laver endda vin til eget forbrug, mens vinproduktionen findes i alle målestokke her. Mange vil påstå, at der her produceres de fineste vine i Italien; fra Chianti til Vino Nobile Montepulciano, Brunello di Montalcino, Vernaccia di San Gimignano og mange flere. Vin Santo er en sød og likør-lignende vin, som drikkes sammen med cantucci (mandel-småkager) – det perfekte punktum for et toscansk måltid.

Når du er klar, så find din næste feriebolig i Toscana her.

Siena


Oplev en hel ubeskrivelig verden, når man går igennem de gamle byporte i Siena. Se rådhuset på Piazza del Campo, som er inspiration til Københavns rådhus. Mærk det historiske vingesus i domkirken, Basilica di San Domenico, La Torre del Mangia. Du kan læse meget mere om Siena her.

Pisa


Besøg byen med det ”Skæve Tårn” – et ”must”, når man er i området. Byen er en af de mest moderne i Toscana området, og har masser af seværdigheder at byde på. Oplev f.eks. Campo dei Miracoli, der er kendt for at være en af de smukkeste torvepladser i verden, eller katedralen i Pisa, der blev påbegyndt i år 1064, og er et utroligt syn med marmor i skiftende grønne og flødefarvede bånd. Læs om de andre ting, som du kan opleve i Pisa her.

Firenze


Oplev den spektakulære domkirke Santa Maria del Fiore. Besøg San Lorenzo kirken, hvor man bl.a. kan se marmorstatuer af  Michelangelo og relikvieskrin med ud-smykkede knogler. Sid udenfor kirken på en af de mange fortovs-cafeer eller nyd det pulserende menneskeliv og den eksklusive shopping i de spændende butikker. Læs mere om noget af det, som du kan se i Firenze her.

Lucca


Oplev en ægte toscansk by. De mange lokale, der handler i de små butikker, en by der er præget af fodgængere og cyklister og næsten ingen biler. Byen er omkranset af en flot bymur, som man blandt andet kan cykle på. Indenfor murene finder man mange hyggelige pladser med små cafeér. Du kan læse mere om Lucca her.

San Gimignano


Se den lille miniput-by der emmer af historie. På en bakketop knejser San Gimignano beskyttet af den gamle bymur. Med dens mange snørklede stræder og tårne føler man sig næsten hensat til middelalderen. Du kan læse mere om San Gimignano her.

Arezzo


Arezzo er blandt andet kendt for at være hjembyen for munken Guido Monaco eller Guido d’Arezzo som han også er kendt under. Guido d’Arezzo er ophavsmand til det moderne nodesystem. Hvis du er til fest og farver, skal du besøge Arezzo i august/september. Ellers er de flotte kirker og antik markeder også noget, som byen er kendt for. Du kan læse mere om Arezzo her.

Maremma


Maremma ligger ikke langt fra vestkysten i det sydlige Toscana, hvor du her finder skønne naturområder. Her kan middelhavets azurblå hav, smukke sandstrande, rå toscansk natur og flotte vinmarker nydes. Området er ideelt, hvis du og dine medrejsende ønsker en aktiv ferie i billedskønne omgivelser. Ønsker du at vide mere om Maremma? Så finder du det her.

Søg din næste feriebolig i Toscana her.

Ferie I Umbrien og Ligurien med feriebolig


Hos Local Living kan vi også tilbyde dig en feriebolig i Italien i andre områder. Ønsker du eksempelvis at opleve den fantastiske natur og kultur på en ferie i Umbrien eller i Liguren, så har vi en lang række muligheder der vil passe til netop jeres behov. Klik på navnene nedenfor, hvis du ønsker at lære mere om de to områder: Umbrien og Ligurien. Se alle de former for ferieboliger, som Local Living kan tilbyde dig i Umbrien og Ligurien, lige her.