Feriebolig Ligurien

Ligurien er fuld af historie, kultur og traditioner med dybe rødder tilbage til fiskerne, der gik i land her.

Oplev bjerge, hav og strand på den smukke blomsterriviera

Feriebolig Ligurien i Italiens 3. mindste region.
Ligurien er en region i det nordvestlige Italien, som grænser op til Frankrig. Regionen byder på imponerende bjerge og dejlige bølgende bakker, grønne middelhavskyster og udsigt over Det Liguriske Hav. Bjergene og havet er delt af en høj, rimelig smal kyststrækning. Det man kan fortælle om Ligurien er, at det byder på en rigtig bred vifte af ting at gøre og se i løbet af et besøg her. Middelhavet er meget nærværende her, og regionens karakteristiske klippekyster er afbrudt af små bugter og strande med fint gyldent sand. I havet lever mange delfiner og hvaler, og det er et uforglemmeligt syn at se dyrene boltre sig i havet.

Fra Cinque Terre forbi Genova, Palmerivieraen og Blomsterrivieraen frem til Ventimiglia i vest er kyststrækningen ca. 300 km lang. Ruten gennem Ligurien er ualmindelig smuk, og man kommer forbi de mest berømte turistområder når man lejer en feriebolig i Ligurien: Portofino, Santa Margherita Ligure, Rapallo, Sestri Levante med sin fortryllende bugt: Baia del Silenzio og Chiavari.

Hvis I er til shopping om dagen og fest om natten, så er San Remo måske sagen. Blomsterbyen, der er berømt for den italienske musikfestival og for byens Casino; og ikke langt herfra ligger de raffinerede byer Bordighera og Alassio, med sine 3 km fine sandstrande og de to badebyer Laigueglia og Varigotti. I den østlige del af Ligurien er byen Portovenere – overfor Palmaria øerne – også kendt for at kunne tiltrække festglade gæster. Provinserne i Ligurien er: Genova (regionens hovedstad), Imperia, Savona og La Spezia.

Enestående oplevelser: Genova og Cinque Terre

Også Ligurien har attraktioner på UNESCO’s verdensarvsliste: Genova, en by, der kombinerer det gamle med det moderne. Denne by hører til havet og havet tilhører den. Både kultur, steder, mad og bygninger fortæller historien om den gamle maritime Republik. Det er et besøg værd at tage turen forbi den gamle bydel og Palazzi dei Rolli, kunstmuseet Palazzo Spinola di Pellicceria med sine dyrebare malerier af Rubens, Van Dyck og Bernardo Strozzi. Byen er også hjemsted for nogle flotte paladser fra renæssancen. Men det absolut mest populære sted at besøge i Genova er Aquarium, som er et meget teknologisk avanceret akvarium, der illustrerer det marine liv, som ses i Europa. Akvariet er designet af den berømte italienske arkitekt Renzo Piano, og både akitektur og de store bassiner med flotte, sjældne og sjov fisk er betagende.

Cinque Terre er et andet UNESCO bevaret sted i Ligurien. De fem kystbyer i Manarola, Riomaggiore, Corniglia, Vernazza og Monterosso er intet mindre end 18 km uforglemmelig charme og atmosfære. Giv dig selv tid til en vandretur fra by til by eller tage båden, som giver et helt andet perspektiv på Cinque Terre.

Aktiv ferie i Ligurien

På grund af regionens geografi, så er der rig mulighed for alle typer af aktiv sport: snorkling, rapelling, trekking og cykling – blot for at nævne nogle få. Eller prøv en tur ind i landet (nordpå) fra kysten, og du vil opleve floder og bække med det reneste vand, hvor du kan bade og nyde stilheden. Ved kysten er der mange cykelruter, som ligger på nedlagte jernbanestrækninger, mellem hyggelige byer – og der er cykeludlejning i begge ender af ruten.

Kulturfestivaller

Ligurien byder på mange arrangementer, festivaler og messer. San Remo festivalen tiltrækker hvert år mange berømte italienske sangere og nye talenter, og i løbet af afholdelsen af festivallen, er der et utal af kulturelle begivenheder i byen, og der gøres ALT for at underholde de tusinder af mennesker, der strømmer til byen. Siden 1962 har Genova været vært for en stor international bådmesse.

Se filmen

Smagen af Ligurien

Når vi taler om Ligurien og deres mad, så tænker vi straks på den berømte pesto, en velsmagende sauce lavet af basilikum, pinjekerner, hvidløg, parmesan, pecorino og ekstra jomfru olivenolie. Pesto bruges primært til pastaretter. Ligurien er også en region af vinmarker og olivenlunde, der producerer fremragende ekstra jomfruolie og kvalitetsvine, ligesom Ormeasco og Rossese fra Dolceacqua, Vermentino, Ciliegiolo og Bianchetta fra Genova, Albarola og Pollera Nera fra Riviera di Levanteog Pigato fra Salea d’Albenga.

Skaldyr og fiskeretter er naturligvis på menuen og meget populært: fiskesupper som ciuppin og buridda med tørfisk, samt fyldte og stegte sardiner. Blandt kødretter kan vi finde Cima genovese (koldt, fyldt kalvekød), eller stuvet hare med Taggiasche oliven, pinjekerner og rosmarin. Den mest berømte fyldte tærte er Torta Pasqualina (påsketærte) med grønsager, ost og æg. Endelig kan vi ikke glemme fugassa, en blød og tyk focaccia med løg skiver og olivenolie. Eller den tynde farinata, en bagt krydrede pandekage lavet af kikærtemel. De traditionelle desserter i denne region er pandolce Genovese, amaretti og cubeli (bittesmå smørsmåkager).

Book din rejse til Ligurien her