VANDREGUIDES OG GÅTURE PÅ EGEN HÅND

Local Living har udviklet nogle små, unikke guider til vandreture i Toscana på egen hånd. Toscana er nemlig det helt ideelle sted til at gå på opdagelse gennem de bløde bakker, der byder på den ene fortryllende og enestående udsigt efter den anden.

Vandreturene

Vandreturene leder dig i dit helt eget tempo ind på ruter, der er ældgamle. I hundredevis af år har de forbundet landsbyerne i området, og har ledt pilgrimmene til Rom. Her kommer du igennem områder, som kun kan opleves til fods, og du oplever det autentiske Toscana i fred og ro.

Local Livings vandreguide giver enkle og letforståelige vandredirektiver, og gør opmærksom på interesse-punkter undervejs.

 

Monteriggioni

Siena

Vandreturen i Siena-området går gennem landskabet rundt om Monteriggioni, der stammer fra 1333-tallet, og oprindeligt var en fæstning.

Den korte rute på 3 km går gennem skove med udsigt mod Monteriggionis tårne.

Den længere rute på 10 km snor sig op ad de træbeklædte skråninger på Montanola og tilbage til udgangspunktet via Abbadia Isola. Her finder I en enestående romersk kirke og en café, hvor I kan nyde en cappuccino i de historiske omgivelser.

Volterra

Omkring Volterra er ruter på 5 og 12 km. De tager udgangspunkt i Volterra, og går gennem de gamle bymure, forbi etruksernes gravpladser og gennem åbent landskab omkring Volterra. Herfra er der betagende udsigt over byen og landskabet med cypresser, olivenlunde og vinmarker.

Download guiderne længst nede på denne side.

Hos Local Living har vi også velorganiserede vandreture, som du kan booke her på siden. Klik her for at læse mere om dem.

Francisgena pilgrimsruten. Oversigt over pilgrimsruten i Italien.

Vandreture i Toscana på Via Francigena

Et tip til dig, der kan lide vandreture, er at følge den italienske pilgrimsrute Via Francigena. Tag et eller flere “ben”, og nyd at komme igennem områder, hvor der normalt ikke kommer turister. Her er kortet, der kan hjælpe dig på vej.

Via Francigena er en gammel rute, som i middelalderen forbandt Canterbury med Rom. Den er nu “opdaget” af helt almindelige vandrere, der overraskes og fortrylles af rutens variation og historie. Det er muligt at gå, cykle eller ride på ruten. Man kan starte med at gå en hel dag, og tage tilbage til udgangspunktet med tog.

Store dele af vejen er asfalteret, men I kommer forbi broer fra den romerske epoke, forladte middelalderbyer i ruin, små landsbykirker med fascinerende stenarbejder og meget mere.

Gør man ruten til omdrejningspunktet i ens ferie, støder man på mange spændende byer i Italien, fx Lucca og Siena i Toscana. Fælles for Via Francigenas mange ruter er, at alle veje som bekendt fører til Rom.

Buon Cammino!

picnic

Vandreture med picnic

Har I lyst til at tage på en hyggelig vandretur med picnic og guide? Så er der også mulighed for dette med Local Living. Vandreturene er for private grupper på min. 5 personer, og skal bookes min. 4 dage i forvejen. Der er ingen faste datoer for vandreturene, der bliver arrangeret efter behov.

Vandreturene er cirkulære og afgår fra San Gimignano og Monteriggioni. Vi kan også skræddersy en vandretur med udgangspunkt fra jeres Local Living ferielejlighed – kontakt os for at få en pris. Skriv til inge@localliving.dk.

Turene er ca. 5-6 timer lange og inkluderer en eksklusiv toscansk picnic inklusive forfriskninger, som I nyder i naturen. Turen vil blive guidet af engelsktalende guide med passion for kunst, historie og natur.

Pris pr. person er ca. kr. 500.-, der betales direkte ved afgangsstedet. Ring til Emily (englænder) på +39 389 686 1353 fra “A Tuscan Table”, og sig til Emily, at I kommer fra Local Living.

Golf

Italien er blandt de bedste golfsteder i Europa. Takket være den store interesse for sporten, er der i Toscana alene 18 golfbaner. Der er golfbaner for de kræsne golfspillere, der ønsker en daglig spillerunde på forskellige baner, og for den, der blot skal krydre ferien med en runde på en enkelt bane.

Banerne er ikke overrendte, som det kan være tilfældet på andre kendte golfdestinationer. Det giver mere plads og ro til hver spiller. Desuden er golfsæsonen lang på grund af det milde, stabile klima. Golfsæsonen kan således indledes tidligere og afsluttes senere end i Danmark.