PILGRIMSRUTEN – VIA FRANCIGENA

Pilgrimsruten i Italien – Via Francigena – på dansk kaldes ruten “frankervejen”, er en 1800 km strækning fra Canterbury i England gennem Frankrig til Rom. Den var i middelalderen et af de vigtigste rejsemål for pilgrimme.

Min egen oplevelse på den italienske pilgrimsrute

Denne vandring vil tage dig gennem de efter sigende smukkeste etaper (rute 31 – 34) i Toscana. Jeg gik selv turen i september 2016. Det er en passende strækning på ca. 150 km, hvor du går ad gamle stier og veje i hælene på generationer af pilgrimme, der gennem tusind år har gået på denne rute. Ruten tager 6 dage at vandre, men det er naturligvis muligt at plukke en etape ud af programmet, hvis du ønsker at gøre turen kortere. 

Jeg startede i San Gimignano, hvorfra det gik sydpå gennem en smuk bjergetape fra Colle val d’Elsa mod Siena over Montagnola Senese. Derfra gennem blide toscanske bakker med cypresser og med bjerge, som rejser sig i det fjerne. Ind gennem Siena, gennem Orcia-dalen med det bølgende cypres-landskab, som er på Unescos verdensarvsliste, og forbi mindre kendte og charmerende middelalderborge, fx i Buonconvento. Målet var vinbyen Montalcino.

Turen tager dig gennem vinmarker, og du fordriver dagene med at sætte den ene fod foran den anden, sende tanker hjem til familien, hilse på vinbønderne, jægerne og finde egnede herberger til overnatningerne.

 

packing

Pakkeliste til turen

Glæd dig til stemningen, smagsoplevelserne og ad bagveje nærme dig byer, som du måske kun kender fra de normale indfaldsveje. Mange af de små byer er malerisk placeret på en bakketop, omkranset af ældgamle mure og med panoramaudsigter, som man jo ikke kan få nok af!

Pakkeliste til turen

✔ Letvægtsrygsæk
✔ Vandrestave
✔ Kort og kompas
✔ Vandrestøvler + lette sko
✔ Passende vandretøj + tøj til om aftenen
✔ Solcreme
✔ Toiletsager – vælg lette og små enheder
✔ Solbriller
✔ Lagenpose og evt. sovepose
✔ Regntøj
✔ Plaster
✔ Oplader til telefon + telefon

hike

Kontakt information

Vi har skrevet om Via Francigena på bloggen –  Læs også om andre gåture og ruter her.

Local Living tilbyder organiserede vandreture på Via Francigena med indkvartering langs ruten og evt. med transport af bagage. Du kan selv vælge startbyen og periode, og så skræddersyer vi en passende tur til dig.

Du kan også vælge at bo på et feriested, som ligger i nærheden af ruten. Her er et udvalg af oplagte destinationer:

Borgo Tollena Ligger på rute 31
San Lorenzo. Ligger på rute 34

Buon Cammino – god vandring!