Smukke landsbyer i Italien

Italien er et land med fantastiske muligheder og ressourcer. Hver region og hver en by, hvad enten den er stor eller lille, har sin helt egen historie og sine særlige lokale traditioner. Det kommer til udtryk både i kunst og arkitektur, i gastronomien og i italienernes måde at leve på.

Anghiari - Toscana

Anghiari er en smuk middelalderlandsby, der dominerer den øverste del af Tiberens grønne dal i Toscana.

I Middelalderen havde byen en meget vigtig strategisk beliggenhed, og var en uindtagelig bastion takket være de kraftige mure fra 1200-tallet.

Anghiaris helt store rigdom er landskabet og den historiske kulturarvs høje kvalitet.

Byen er fuld af antikvitetsbutikker med talrige fund fra fortiden. Takket være byens dygtige restauratorer og håndværkere, bliver genstande bragt tilbage til deres oprindelige pragt.

Denne by er desuden stedet, hvor man nemt kan forene kunst, håndværk, natur og god mad.

I løbet af året er der massevis af aktiviteter i byen, som eksempelvis koncerter og underholdning på den gamle landsbys torv, vandreture og udstillinger på museer.

Castiglione del Lago - Umbrien

Navnet stammer fra middelalderfæstningen, der blev opført midt i 1200-tallet og kaldt “Castello del Leone” efter sin femkantede form, der var inspireret af stjernebilledet Løven.

Landsbyens høje beliggenhed kan tilbyde en enestående panoramisk udsigt. Til den ene side falder blikket på Trasimeno søen og Cortona. Til den anden side ses Panicale, Cittá della Pieve og bakkerne omkring Chiusi helt ned til Monte Amiata.

Castiglione er let at komme til med bil og tog. Byen kan desuden også være udgangspunkt for ture til nærliggende byer i Toscana og Umbrien.

Ved foden af byen, der er beliggende inde i Parco del Trasimeno, er der et rekreativt område med strande af sand og græs.

I løbet af året er her mange begivenheder; internationale dragekonkurrencer, udstillinger, museer, teaterarrangementer, international musikfestival og meget andet.

Er du interesseret i botaniske haver kan du læse mere om dem her.