Smukke landsbyer i Italien

Har du lyst til at besøge en af de smukke landsbyer i Italien? Italien er et land med fantastiske muligheder og ressourcer. Hver region og hver en by, hvad enten den er stor eller lille, har sin helt egen historie og sine særlige lokale traditioner. Det kommer til udtryk både i kunst og arkitektur, i gastronomien og i folks måde at leve på.

Anghiari - Toscana

Anghiari er en smuk middelalderlandsby, der dominerer den øverste del af Tiberens grønne dal. I Middelalderen havde byen en meget vigtig strategisk beliggenhed og var en uindtagelig bastion takket være de kraftige mure fra 1200-tallet. Anghiari, der var stolt af at være toscansk, var allieret med og tilhænger af den florentinske kultur efter slaget den 29. juni 1440. Det blev hyldet af Leonardo da Vinci i et nu forsvundet, men stadig eftersøgt mesterværk.

Anghiaris typiske produkt, hvis man kan kalde det det, er “tiden”. Byen er fuld af antikvitetsbutikker, der i omegnen leder efter fund fra fortiden. Denne lidenskab er blevet til en handelsaktivitet, takket være byens dygtige restauratorer og håndværkere. De er i stand til at føre en hvilken som helst genstand tilbage til dens oprindelige prgt.

Denne by er desuden stedet, hvor man nemt kan forene kunst, håndværk, natur og god mad. Anghiaris helt store rigdom er landskabet og den historiske kulturarvs høje kvalitet. I løbet af året er der massevis af aktiviteter i byen, som eksempelvis koncerter og underholdning på den gamle landsbys torv, vandreture og udstillinger på museer.

Castiglione del Lago - Umbrien

Navnet stammer fra middelalderfæstningen, der blev opført midt i 1200-tallet og kaldt “Castello del Leone” efter sin femkantede form, der var inspireret af stjernebilledet Løven.

Landsbyens høje beliggenhed kan tilbyde en enestående panoramisk udsigt. Til den ene side falder blikket på Trasimeno søen og Cortona. Til den anden side ses Panicale, Cittá della Pieve og bakkerne omkring Chiusi helt ned til Monte Amiata. Castiglione er let at komme til med bil og tog. Byen kan desuden også være udgangspunktet for ture til nærliggende byer i Toscana og Umbrien. Ved foden af byen, der er beliggende inde i Parco del Trasimeno, er der et rekreativt område med strande af sand og græs.

Der er også her i løbet af året mange begivenheder – internationale dragekonkurrencer, udstillinger, museer, teaterarrangementer, international musikfestival og meget andet.

Er du også interesseret i botaniske haver kan du læse mere om dem her:

 

Se mere