Aktiv ferie

Ferie handler ikke længere kun om at flade ud og pjaske rundt ved poolen, når vi tager udenlands. I stedet vil mange af os gerne have en aktiv ferie, hvor sved på panden, masser af adrenalin og kalorieforbrændingen bliver aktiveret. Derfor har vi lavet denne oversigt over en lang række af muligheder, du kan har i Italien for at få sved på panden.

Canyoning

Handler om at navigere ned ad en hurtigt flydende bjergbæk i en kløft ved hjælp af en række forskellige teknikker, herunder “abseiling”, hvor man får reb rundt om sig og kaster sig ud over klippesiden, klatring, rutsje og spring. Kløften er en naturlig kløft, der er skåret ud af bjergsiden af ​​en vandstrøm.

Du finder parkerne her:

Lucca

San Miniato (PISA) 

Firenze

Ligurien

Sicilien

Kajaktur

Er du til sus og masser af vand, så er en kajaktur lige dig. Du vil blive instrueret og har en instruktør med dig hele vejen så du “roligt” kan nyde turen og være i trygge hænder.

Turen er på Bagni Di Lucca floden, som har små vandfald og klipper bandet med mere afslappende områder, og fantastiske udsigter.

Monte Pisano Lucca her.

Adventure Sport i Garfagnana Lucca

Monterosso

Paragliding

Der er en masse muligheder for at få luft under vingerne. Blandt andet med paraglidning. En oplevelse, du sent vil glemme. Den vil give dig masser af følelser som du troede var glemt siden barnsben og adrenalinrus.

Det kræver ingen erfaring, og du får en instruktør med. Måden det fungere på er, at du bliver koblet sammen med instruktøren i en tandem. Så bliver de overordnet processer gennemgået så du er i trygge hænder, og herefter er det bare ud over stepperne.

Du kan læse mere omkring stederne her.

Monte Pisano

Parapendio Firenze

Sicily Paragliding

moutine climbing

Mountain climbing

Hvis du kunne tænke dig at prøve kræfterne i dine fingre og sætte balancen på prøve, så kan jeg anbefale at du giver klatring en chance.

Du vil selvfølgelig blive lært op i sikkerheden, hvilke teknikker der evt. kunne virke, og du vil have en instruktør med dig på turen, som sikre dine liner og karabinhager – ja generelt tjekker udstyret.

Bare rolig du kommer ikke til at klatre indendørs, men du kommer ud på nogle bjerg/klippesider, sådan at du også kan nyde naturen omkring dig.

Monte Pisano

Canyon Park

River rafting

Er du mere til fart, spænding og teamwork, så er River rafting måske noget for dig. River Rafting foregår oftest om efteråret, vinteren og foråret, fordi der er vandstanden højere. Når du tager afsted til river rafting vil du blive instrueret i sikkerhed, og blive oplært i hvordan du skal forholde dig, hvis du falder i vandet osv. Så sikkerheden er i top, og der er en instruktør med på turen til at styre båden nogenlunde sikkert igennem det.

Det er den perfekte tur til teambuilding eller at skabe sammenhold med familien, fordi i bliver sat på prøve, og skal samarbejde i pressede og vilde situationer.

Rockonda

Adventure Sport i Garfagnana Lucca

zip line

Zipline

Er du mere til lidt mindre spænding og vildskab, så er Zipline lige noget for dig. Ved du ikke helt hvad Zipline er, så tænk tilbage på dengang du var barn, og der var en svævebane på legepladsen. Den her svævebane er bare større, længere og lidt vildere. Der er selvfølgelig instruktører på som hjælper dig med at komme i selen, og koble dig på kablet.  Når så du er koblet på, og sikkerheden er i orden, så er det bare afsti afsted med dig, udover søer og ind over land. På sådan en zipline tur, kan din hastighed komme i nærheden af 130 km/t.

Vagli Park

Outdoorintuscany

Der er en masse muligheder for at booke en aktiv ferie i Italien, også mange flere end det jeg har nævnt her. Men er du faldet for et af stederne, og tænker at det skal du prøve, så kan du se vores udvalg af boliger i nærheden af stederne. Dem kan du se her.

Vores boliger