Siracusa – græsk historie på Sicilien

På den sicilianske østkyst ligger der en historisk perle med ca. 120.000 indbyggere. Navnet på denne perle er Siracusa. Siracusa, som er delvist beliggende på den lille ø Ortigia og i mellem øen og fastlandet er byens hellige kilde placeret, blot adskilt med et stendige fra middelhavets bølger.

Grækernes sicilianske hjemby

Historien bag Siracusa er lang, da grækerne fra Korinth oprindeligt grundlagde byen og senere hen forsøgte at erobre byen tilbage.
Siracusa er kendt for at være den største græske by uden for græsk land. Bybilledet er også stadig præget af græske tempelbygninger eller rester heraf. Byens domkirke er bl.a. lavet på resterne af et gammelt græsk tempel, hvilket er med til at skabe et spændende mix, af forskellige bygningsmetoder og arkitekturer.

I Siracusa kan du opleve et kalkstenbrud, som fungerede som en gravplads. Dette er for de grækere, der blev indespærret og dræbt i byen, da Grækenland forgæves forsøgte at erobre byen tilbage. Disse gravsteder er med på Unescos kulturarv og kan opleves på æselryg, hvis du ønsker en anderledes måde at opleve stedet på.

Byens arkæologiske park

I Siracusa blev der omkring år 1950 grundlagt en stor arkæologisk park, hvor byens lange og begivenhedsrige historie for alvor kan opleves i form af utallige velbevarede historiske skatte, som det 240.000 kvm store område gemmer på. Tæt ved parkens indgang ligger der en stor kirke med navnet Basilica de S. Nicolo dei Cordari. Hvis du begiver dig længere ind i parken, kan du opleve det store romerske amfiteater, hvor du virkelig kan fornemme Siracusas historie. Ikke langt fra det romerske amfiteater ligger Siracusas græske teater. Det er det største på hele Sicilien og kunne huse omkring 15.000 tilskuere.

Så er du til historie og historiske monumenter? Så er et besøg i Siracusa et fantastisk udflugtsmål, men tag dig god tid! Byen byder dig på et utal af indtryk og seværdigheder.