Cykling i Italien - udsigt med udfordringer

Cykling i Italien er en stor sport og passion for mange. Landskabet i Toscana egner sig både til ihærdige cyklister, og til jer som bare gerne vil opleve det smukke landskab i et roligt tempo.
biking

Bedste årstider for cykling

Flere af vores danske cykelryttere – her iblandt Bjarne Riis og Rolf Sørensen – valgte at slå sig ned i henholdsvis Lucca og Montecatini Terme, da det er gode cykelområder. Der er imidlertid mange andre fantastiske cykelruter i Italien. Så afhængigt af temperament og form, kan vi rådgive jer til det bedste område for jer.

De bedste årstider for cykling er forår/tidlig sommer (marts til juni) og efterår (september – november). I begge perioder byder den italienske natur, og det milde klima dig velkommen med åbne arme. Synet af de kuperede landskaber, det azurblå hav og de fantastiske frodige dale, indbyder til at stoppe op og nyde omgivelserne. Alt sammen er med til at give  fornyet energi, mens du cykler videre ud på nye opdagelser. Frem for alt er dog de uforglemmelige minder, som du kan tage med dig hjem fra Italien.

Guidet cykelferie i Toscana med Local Living

Local Living arrangerer skræddersyede cykelferier. Både ruter til jer som er hobbycyklister, men også til jer som ønsker mere krævende ruter nord om Lucca.

Cykelferien sker i selskab med eks-prof cykelrytter Stefano del Sarto, der guider jer på turen, uanset hvilken cykelrute, I vælger. Stefano kender området, udfordringerne og alle de gode pit-stops undervejs. Han har igennem flere år guidet ambitiøse cykelryttere og motionscyklister, og sammensætter ruterne helt efter behov. Ved en større gruppe medbringer han sin servicebil, hvori der er ekstra cykler i tilfælde af nedbrud.

Eksempel på en krævende rute
Turen begynder i Lucca. Herfra kører I mod havet ad Freddana Luccese frem til San Martino in Freddana, hvor I tager den første stigning på 5 km til Monte Trebio. Derpå nedkørsel til Diecimo, forbi Giacomo Puccinis fødeby og videre mod Borgo a Mozzano.
Ca. 20 km nord for Lucca dukker Ponte della Maddalena op. Broen fra 1400-tallet bliver i folkemunde kaldt for Djævlebroen. Det er en usædvanligt flot og historisk bro, og Stefano del Sarto er kendt for anekdoter om broen og dens navn. I kører videre langs fjorden, Serchio, forbi tre af de antikke, luccesiske villaer og igen op ad bakkerne tildækket med olivenlunde, vinmarker og panoramaudsigt over dalen. Forbi Matraia, Vargiano, Petrognano ad grusveje mod Montecarlo.
Her er naturligvis indlagt en pause, hvor I kan besøge fortet med den enestående strategiske betydning: Fortezza del Cerrugio.
Frokosten kan I fx indtage på Fattori il Poggio, og så går turen tilbage mod Lucca på endnu en strabadserende tur: San Salvatore, Marginone, San Giuseppe, Turchetto, le Quattro Mura, Camigliano, Marlia og Lammari – en rute på ca. 80 km.

Pris for skræddersyet cykelferie

Prisen for en cykeltur (dagstur) med Stefano del Sarto som guide er ca. kr. 2.500 for max. 10 ryttere. Dertil kommer leje af cykel, som koster ca. kr. 150/dag. Specialpris for en guidet dagstur er fra kr. 1.000 pr. person (ved 4 personer) inkl. cykler tilpasset den enkeltes behov (hybrid/racer/MTB/el)

En uges ophold på et B&B for seks personer i fem dage med Stefano del Sarto som guide og syv overnatninger i dobbeltværelse inkl. morgenmad koster hhv. fra kr. 6.700 pr. person (alu) og fra kr. 6.100 (carbon).

Local Livings ture skræddersyes efter behov, og derfor bør I bestille i god tid på info@localliving.dk. Fortæl om ambitionerne og i samarbejde med Stefano del Sarto sammensætter vi en perfekt cykelrute til jer. I bliver præsenteret for detaljerne, inden I drager ud på turen.

bike in lucca

Cykling i Lucca 

Ønsker du og din familie hygge-cykling i trygge omgivelser, er Lucca en oplagt mulighed. Her kan I cykle rundt på den 4,2 km lange bymur. Muren er bred og helt uden trafik. Det er en let måde at komme rundt i byen på, og mange af indbyggerne har en bycykel, hvilket ellers ikke er så normalt i byerne i Italien.

Leje af cykler
I kan fx leje cykler hos det centralt beliggende Chrono, der har et bredt udvalg, også af mere avancerede cykler. Ved banegårdens indgang er der en lille cykeludlejnings-butik, hvor I også kan opbevare jeres bagage. Prisen for leje af cykel ligger på ca. 15 euro pr. dag eller ca. 4 euro i timen.

Giro d´Italia

I maj er der Giro d’Italia, hvor de største og mest profilerede ryttere kommer til landet for at udkæmpe drabelige slag i sadlen. Dette betyder også, at mange veje lukkes helt af og helliges til det fantastiske cykelløb. Under Giro d´italia kommer italienernes passion for cykling virkelig til sin ret. Dette udmønter sig blandt andet i hele byer malet pink, samt en livlig atmosfære med blandt andet vinsmagninger,  forestillinger og musik. Specielt er de lokale i Umbrien helt vilde med Giro d´Italia, og du kan se mere om festlighederne her.

Vi tilbyder en masse forskellige boliger tæt på Giro d´Italia ruten i Ligurien, Toscana og Umbrien, så du kan komme helt tæt på cykelløbet. Se for eksempel Villa Giada Holiday Club, Casa Cabonaia  og Poggiovalle Tenuta Italiana.

Hike and bike - i lokalområdet ved din feriebolig

Local Living har også et samarbejde med Hike and Bike. De er eksperter i cykelture og vandreture – med eller uden guide – som bliver skræddersyet efter jeres ønsker og tilpasset jeres ferie.

Cyklerne kan I få bragt til jeres landsted.

Leje af cykler i Toscana eller Umbrien

Mange af vores feriesteder udlejer cykler – ofte mod et mindre beløb. Hvis de ikke selv har cykler til rådighed, kender de næsten altid en cykeludlejning i nærheden. Sammen kan vi arrangere en ferie til jer, hvor cyklerne kan have en større eller mindre rolle som transport-middel.

Skriv til os og hør mere om mulighederne for en cykelferie i Italien på info@localliving.dk

Vi kan også hjælpe med at booke cyklerne, eller I kan gøre det selv. Fx er der en god cykeludlejning i Greve in Chianti – Ramuzzi Rent – hvor leje af fx en racercykel koster ca. 30 euro pr. dag og 7 dage for ca. 150 euro inkl. hjelm, vandflaske, reparationskit og cykellås.

Ønsker I at få cyklen bragt ud på landstedet og hentet igen, kan det lade sig gøre mod ekstra gebyr. I skal medbringe pas og kreditkort ved afhentning af cyklen.

Hvis I bestiller gennem os, skal I oplyse type af cykel (racer, mountain bike, hybrid eller el), højde samt type af pedal. Se link til Ramuzzi Rent og sig endelig, at I kommer fra Local Living.