Palermo – Siciliens hovedstad

Sicilien er middelhavets største ø og er en selvstændig region i Italien. På Sicilien bor der omkring 5 millioner mennesker på et areal, der er lidt mindre end Jylland.
Den største by på øen er Palermo. Her kan du opleve mange forskellige folk, som alle sætter kulør på bybilledet. Bybilledet er atypisk europæisk og giver næsten et billede af, at du befinder dig i et andet kontinent. Dette skyldes at Sicilien er en af de øer, der har skiftet nationaliteter flest gange, da øen er blevet erobret frem og tilbage adskillige gange.

Cirka 650.000 mennesker har hjemby i Palermo og der sker altid noget i byen. Omgivelserne i Palermo er, som resten af Sicilien, meget rå og fyldt med power.

Det tager tid at besøge Palermo og byen byder på uendelige oplevelser. Mange tænker på mafiaen, som det første, når de hører navnet Palermo. Det er nu ellers en skam, da byens muligheder og fantastiske befolkning bør overskygge mafiaen.

Livet i Palermo

Her slapper man ikke af, hvilket kan høres i byen. Folket i byen står tidligt op og mødes på de mange, små og hyggelige caféer for at få den første espresso i de tidlige morgentimer. På disse caféer slapper de af på ægte siciliansk manér ved at drikke kaffe og snakke højlydt om hverdagsaktuelle begivenheder. Den lokale befolkning elsker at diskutere om alt mellem himmel og jord og denne lyd af sicilianere, der konversere om diverse emner blandes med støjen fra biler og motorcykler, som køres på aggressiv facon.

Palermos mangfoldighed kommer til udtryk i maden, så der bør være noget til enhver smag. I Palermo kan du få typisk italienske retter, men du kan også få krydret mad, som laves i de smalle gader. Det krydrede køkken kom til byen, da muslimer erobrede byen, som de syntes var det perfekte sted at holde ferie.

Mangfoldigheden er en af byens største seværdigheder i sig selv, men vil du se flotte bygningsværker og storslået arkitektur, så er Palermos domkirke et must-see. Byen har også et utrolig flot teater, som du måske vil kunne genkende fra den sidste af Godfather-filmene.
Alt dette gør Siciliens hovedstad til en utrolig by og et besøg her er uforglemmeligt.