Ferie på Sicilien

Ferie på Sicilien bliver en blanding af farverige kulturoplevelser, uberørt natur i store naturparker, byer med arabiske aner, smukke udsigter og havet som baggrundskulisse for det hele. Sicilianerne er også kendt for at være meget imødekommende og venlige. De er glade for deres ø og deres regionale forskelle og kulinariske specialiteter, som de gerne deler med jer. Vi har fundet de bedste villaer og ferieboliger, og vi har nydt hvert sekund, der er lagt i arbejdet med at finde dem.

Fly til Sicilien

Fra Danmark kan du komme direkte på ferie på Sicilien fra København til Catania (østlige Sicilien) fra primo april til september med Norwegian Air. Der er også fly fra København til Palermo (oftest med mellemlanding i Rom) med Norwegian Air og SAS fra april til september. Vil du flyve fra Billund, er der bl.a. SAS som du kan rejse med både til Palermo og Catania – disse afgange er oftest med mellemlandinger. Der er mange andre muligheder og med et enkelt skifte fx. i München, kan I komme til Palermo (Vestsicilien) eller Catania (Østsicilien) på ca. 4 – 5 timer. Fra Hamborg flyver både Germanwings og Easyjet direkte til Catania. Det bedste er at søge på datoer og destination på en rejsesøgemaskine fx. www.momondo.dk.

Alt på én gang

Sicilien er den største af de italienske øer. Den er adskilt fra kontinentet af Messinastrædet og omgivet af det Ioniske, det Tyrrhenske Hav og Middelhavet.

Naturen synes at have beriget denne ø med det hele: bjerge, bakker og ikke mindst havet med sine utrolige farver, samt dets krystalklare vand. Sicilien er omgivet af små øgrupper:  Æoler, Egadi og Pelagiske øer, Pantelleria og Ustica. Så der er mange muligheder for at arrangere rejser til Sicilien, hvor man også kan besøge de omkringliggende øer.

Provinserne i regionen er:

Palermo (regionale hovedstad), Agrigento, Catania, Caltanissetta, Enna, Messina, Ragusa, Siracusa og Trapani. Læs mere om enten Palermo, Siracusa eller Trapani ved blot at klikke på navnet.

Etna, er den største aktive vulkan i Europa, og den ligger på Siciliens østkyst. Den er en seværdighed, som de fleste besøgende har på ønskelisten. Vulkanens udbrud har skabt unikke landskaber gennem århundreder. Læs mere om Etna her.

UNESCO’s verdensarvsliste

De Æoliske øer er et UNESCO bevaret område og øgruppen består af syv øer – Lipari, Vulcano, Stromboli, Salina, Filicudi, Alicudi og Panarea. Den består derudover af en række småøer og klipper af mindre dimension. Historien om de Æoliske Øer er klart bundet til vulkaner, og her kan du hoppe i det dybe blå hav, tage på udflugter for at besøge de mange huler spredt langs kysterne, slappe af på de små strande og nyde den lækre, lokale mad.

Palermo


Palermo er den største by på øen Sicilien, og du kan opleve en stor mangfoldighed i byen. Sicilien er en af de øer, der har skiftet nationaliteter flest gange, da øen er blevet erobret frem og tilbage adskillige gange. De har en rigtig spændende historie, arkitektur og byliv i det hele taget – så hvis du tror dette er noget for dig, kan du læse mere om Palermo her.

Siracusa


Historien bag Siracusa er lang, da grækerne fra Korinth oprindeligt grundlagde byen og senere hen forsøgte at erobre byen tilbage. Byens domkirke er bl.a. lavet på resterne af et gammelt græsk tempel, hvilket er med til at skabe et spændende mix, af forskellige bygningsmetoder og arkitekturer. Vil du vide mere om spændende Siracusa? Så kan du klikke her!

Trapani

Byen Trapani er placeret på Siciliens vestkyst, hvor den ligger på en lille halvø. Før i tiden var Trapani kendt for sin store produktion af middelhavssalt, som nåede ud til store dele af verden. Hvert år i påsken afholder den lokale befolkning et 16-timers langt påskeoptog. Påsken er derfor et godt tidspunkt, hvis du ønsker at besøge byen i mens der er godt gang i byen. Du kan læse meget mere om denne spændende by lige her.

Find din næste feriebolig med Local Living, i Sicilien her.

Ferie i Toscana og Ligurien med feriebolig


Hos Local Living kan vi også tilbyde dig en feriebolig i Italien i andre områder. Ønsker du eksempelvis at opleve den fantastiske natur og kultur på en ferie i Toscana eller i Umbrien? Så har vi en lang række muligheder, der vil passe til netop jeres behov. Klik på navnene nedenfor, hvis du ønsker at lære mere om henholdsvis Toscana eller Umbrien. I kan også gå ind og se, alle de forskellige ferieboliger, som Local Living kan tilbyde jer i området – det kan du lige her.