Ferie på Sicilien

Ferie på Sicilien bliver en blanding af farverige kulturoplevelser, uberørt natur i store naturparker, byer med arabiske aner, smukke udsigter og havet som baggrundskulisse for det hele. Sicilianerne er også kendt for at være meget imødekommende og venlige. De er glade for deres ø og deres regionale forskelle og kulinariske specialiteter, som de gerne deler med jer. Vi har fundet de bedste villaer og ferieboliger, og vi har nydt hvert sekund, der er lagt i arbejdet med at finde dem.
airport

Fly til Sicilien

Fra Danmark kan du komme direkte på ferie på Sicilien fra København til Catania (østlige Sicilien) fra primo april til september med Norwegian Air. Der er også fly fra København til Palermo (oftest med mellemlanding i Rom) med Norwegian Air og SAS fra april til september. Vil du flyve fra Billund, er der bl.a. SAS som du kan rejse med både til Palermo og Catania – disse afgange er oftest med mellemlandinger. Der er mange andre muligheder og med et enkelt skifte fx. i München, kan I komme til Palermo (Vestsicilien) eller Catania (Østsicilien) på ca. 4 – 5 timer. Fra Hamborg flyver både Germanwings og Easyjet direkte til Catania. Det bedste er at søge på datoer og destination på en rejsesøgemaskine fx. www.momondo.dk.

Alt på én gang

Sicilien er den største af de italienske øer. Den er adskilt fra kontinentet af Messinastrædet og omgivet af det Ioniske, det Tyrrhenske Hav og Middelhavet.

Naturen synes at have beriget denne ø med det hele: bjerge, bakker og ikke mindst havet med sine utrolige farver, samt dets krystalklare vand. Sicilien er omgivet af små øgrupper:  Æoler, Egadi og Pelagiske øer, Pantelleria og Ustica. Så der er mange muligheder for at arrangere rejser til Sicilien, hvor man også kan besøge de omkringliggende øer.

Provinserne i regionen er:

Palermo (regionale hovedstad), Agrigento, Catania, Caltanissetta, Enna, Messina, Ragusa, Siracusa og Trapani. Læs mere om enten Palermo, Siracusa eller Trapani ved blot at klikke på navnet.

Etna, er den største aktive vulkan i Europa, og den ligger på Siciliens østkyst. Den er en seværdighed, som de fleste besøgende har på ønskelisten. Vulkanens udbrud har skabt unikke landskaber gennem århundreder. Læs mere om Etna her.

etna
Se filmen

UNESCO’s verdensarvsliste

De Æoliske øer er et UNESCO bevaret område og øgruppen består af syv øer – Lipari, Vulcano, Stromboli, Salina, Filicudi, Alicudi og Panarea. Den består derudover af en række småøer og klipper af mindre dimension. Historien om de Æoliske Øer er klart bundet til vulkaner, og her kan du hoppe i det dybe blå hav, tage på udflugter for at besøge de mange huler spredt langs kysterne, slappe af på de små strande og nyde den lækre, lokale mad.

Book din rejse til Sicilien her