Spoleto – festivalernes provinsby

Spoleto er som mange andre byer delt op i en gammel og ny bydel. I den nye bydel ligger stationen, hvor der kan opnås forbindelse til Perugia, og Rom hvis man ønsker at rejse længere væk.
Kultur Spoleto

Begivenheder i Spoleto

Festivaler fylder en stor del i byen. Disse mange festivaler afholdes hele året rundt og skaber dermed dynamik, feststeming og glæde i bybilledet.
I byen, med de 38.000 indbyggere, afholdes der hver tirsdag og fredag marked. På disse tidspunkter kan I derfor være sikre på, at der er liv i byen, hvis I besøger byen en af disse dage. Markedet er typisk italiensk med alt fra lædertaske og sko, til lokale pølser og vine.

restaurant i Spoleto

Mad og drikke

Spoleto er kendt for at have små hyggelige butikker med lokale delikatesser, som I kan besøge, hvis I ønsker at lave en lille udflugtskurv, som kan nydes i det dejlige landskab. Men vil I hellere spise på en restaurant? Så skal I ikke gå længe før næsen bliver pirret af duften fra de mange små restauranter og spisesteder. Køkkenet i Spoleto er klassisk umbrisk og ægte italiensk.
Den frodige natur i landskabet omkring byen er ideelt til vinproduktion og i området findes der mange familieejede vingårde. Her kan  I med stor sandsynlighed opnå et besøg, hvis I ønsker at få et billede af vinproduktionen i området.