Savona – palmernes italienske hovedstad

Savona er Savonaprovinsens hovedstad og er hjemby for ca. 60.000 mennesker. Byen er beliggende på den italienske riviera mellem den franske grænse og havnebyen, Genova.

I Savona ligger forskellige seværdigheder, bl.a. et stort fort fra 1500-tallet, som hedder Priamar. Fortet er beliggende på byens smukke havn, og her kan du enten gå rundt ved havnen eller slentre på byens hovedgade Via Caleocapa, i mens du nyder en dejlig italiensk is.

Klimaet i Savona er det typiske middelhavsklima og området er kendt for sine store palmer. Kystlinjen nær byen er kendt som Palmerivieraen, hvor agaver, palmer og oliventræer gang på gang forkæler øjet ved siden af det rolige Middelhav.

Er du på ferie i Savona, men ønsker at drage på udflugt, så kan Genova anbefales. Det tager en lille times tid at komme fra Savona til Genova, som er regionens hovedstad, hvor man kan opleve et særpræget havnemiljø og historiske bygninger. Du kan også læse mere om Genova her.

Byerne omkring Savona

Tæt ved Savona er der beliggende et utal af dejlige badebyer. Alessio er en af disse byer, som er kendt for sin tiltrækkende sandstrand. Samtidig har den en størrelse, som tillader mange gæster; uden at du skal ligge oven på alle andre turister. Alessio er en af de større badebyer nær Savona, og ikke langt herfra ligger byen Albenga.
Albenga er foruden sin lækre sandstrand også kendt for at huse forskellige middelalderbygninger. Så har du fået nok sand mellem tæerne og er næsen blevet godt branket af solens stråler, kan du begive dig ud på en lille spadseretur i Albengas hyggelige gader og nyde byens stemning.

Fælles for Alessio og Albenga er, at der er fyldt med liv og ønsker du mere rolige badebyer, hvor du kan få lov at ligge i fred og ro, så kan der i området fremhæves byer som Borgio Verazzi og Noli.
Har du børn med på rejsen tiltaler byerne Finale Ligure og Pietra Ligure dig måske mere. Her er omgivelserne lidt mere moderne og strandene er velegnet til selv de mindste størrelser.