Trasimenosøen

Trasimenosøen er en lavvandet perle omkranset af lækre, grønne olivenlunde. Trasimenosøen er Italiens fjerdestørste sø og trækker årligt utallige rejsende til området. Dette er enten folk, som bor i områderne ved søen eller folk, som tager på udflugt til søen fra eksempelvis Perugia, der kun ligger cirka 20 kilometer væk.
Søen er cirka 45 kilometer i omkreds, og opnår på sit dybeste sted kun en dybde på seks meter.

I Trasimenosøen er der tre små øer, Isola Maggiore, Isola Minore og Isola Polvese. Kun Isola Maggiore er beboet og har i dag omkring 35 indbyggere.

Ved Lago Trasimeno, som søen hedder på italiensk, er der to større byer beliggende.
Den første af disse byer er Castiglione del Lago, som er søens hovedby. Castiglione del Lago var i de tidlige år en ø, men landsskabet har formet sig, så Castiglione nu er en halvø.
Hovedbyen ved Trasimenosøen er kendetegnet ved at have gamle bymure, flotte oliventræer og en middelalderborg. Fra byens hovedtorv, Piazza Gramsci, kan du nyde den ekstrem skønne natur ud over Trasimenosøen. Og hvem kunne ikke tænke sig, at sidde en lun sommeraften midt i denne idyl med en nybagt bruschetta, hvorpå der er friske tomater og nyhøstet olivenolie og et dertilhørende lokal glas vin i hånden? Alt dette mens man nyder den betagende natur, som området jo også byder på. Fra Castiglione del Lago kan man besøge den noget mindre middelalderlandsby, Panicale.

Passignano sul Trasimeno muligheder

Trasimenosøens anden store by hedder Passignano sul Trasimeno. Denne by er kendt som en velbesøgt ferieby med en lang historie. Fra Passignano er der mulighed for at sejle til en af søens tre øer, Isola Maggiore, Isola Minore eller Isola Polvese. Den lille lokalbefolkning, som bor på Isola Maggiore har en lang historie som fiskere bag sig. Derfor er det også muligt for dig at undersøge øens muligheder for at spise et lækkert måltid med friskfanget fisk. Øen er en oplevelse værd, hvilket sejlturen fra Passignano til Isola Maggiore også er, hvor du kan få vind i håret og indånde den friske italienske luft midt ude på søen.
Fanger en sejltur ikke din interesse er der mange andre spændende indtryk at opleve i Prassignano sul Trasimeno

Vil du besøge den største ø i Trasimenosøen, så skal du begive dig til San Feliciano, hvorfra man kan sejle til Isola Polvese. På denne ø findes der er en stor naturpark, som bestemt er et besøg værd.