Vil du leje bil til din ferie i Italien? 

Der være være nogle udfordringer, når du skal leje en bil i Italien. I nogen tilfælde vil du opleve lang kø til afhentning af bilerene, kontrakterne kan være uforståelige og måske oplever du, at konsulenten taler dårligt engelsk. Derfor har vi valgt at videregive vores bedste råd til at undgå problemer med udlejningen. 

Hvor skal du leje bil i Italien? 

Det er altid en fordel at have bil med, når I skal på denne type af ferie – man ved aldrig, hvad eventyret kan bringe. Oftest er en bil det nemmeste transportmiddel til at komme mellem lufthavn, feriestedet og seværdighederne – og man bestemmer helt selv hvornår.

Local Living har derfor lavet et samarbejde med Europcar.com. Dette samarbejde gør, at I kan få 10% rabat på udlejning af lejebilen ved at oplyse vores aftalenummer. Rabatkode aktiverer I ved at ringe til Europcar på telefonnummeret nedenfor eller gå ind på deres hjemmeside. 

Når koden skal indløses på hjemmesiden, skal du indtaste afhentningsstedet (vælg i dropdown menuen) samt angive tidspunkt for afhentning og aflevering.  X af i feltet “I have a negotiated rate”. Indtast dernæst aftalenummeret – og søg efter en passende bil. Prisen vil være fratrukket 10%. 

Her under ses alle informationerne, som skal bruges, når du lejer en bil hos Europcar.com 

Du kan kontakte virksomheden pr. mail eller via telefon. 
E-mail.             : reservations@europcar.dk 
Telefonnr.       : +0045 89331133

Aftalenummer: 53552581

Hvis I ikke lejer bil via Europcar, anbefaler vi, at I booker på én af de store bookingportaler. En af disse portaler er www.billeje.info – denne side hjælper dig med at få overblikket over udbuddet fra de mest anerkendte firmaer, så som Hertz, AVIS, Europcar, Budget eller Maggiore. 


Fokuspunkter i forbindelse med leje af bil

Vi har lavet en huskeliste med fokuspunkter, som vi syntes du skal have med i dine overvejelser, når du lejer en bil.

Huskelisten, når du skal leje en bil: 

Der skal altid medbringes et gyldigt kørerkort og et internationalt kreditkort tilhørende den person, som er blevet anført på lejekontrakten. Der er et ekstra gebyr, hvis I ønsker at bruge mere end én chauffør. Visa/Dankort fungere IKKE i Italien, husk derfor at medbringe Mastercard eller Eurocard.

Underskriv ikke på en yderligere forsikring, med mindre I er 100% sikre på, at I har brug for en ekstra forsikring. I mange tilfælde har størstedelen af jer tilkøbt forsikringen på forhånd eller har det i kombination med en anden forsikring, og I har derfor ikke behov for en yderligere forsikring. 

  • Oftest oplever mange, at der er et pres ved udlejningsskranken. Konsulenterne forsøger at få jer til at købe en unødvendig forsikring. Vi anbefaler derfor, at I afsætte den nødvendige tid til at være sikre på, at I er indforstået med, hvad kontrakten indeholder. 

Billudlejningsfirmaet tager et depositum på kreditkortet til dækning af et mindre servicegebyr, brændstof, eventuelle bøder I måtte få – samt skader, I måtte pådrage bilen. Dette beløb frigøres igen ved lejens ophør. Hvis I får en skade, og har tilkøbt forsikring til eliminering af selvrisikoen, trækkes skadebeløbet fra jeres kort. Dette beløb vil efter noget tid, blive refunderet af forsikringen. Dog skal I være opmærksomme på, at I vil blive pålagt et administrationsgebyr, som biludlejningsfirmaet opkræver. 

Når I modtager bilen, er det altid en god idé at tage billeder af bilen. Vær sikker på, at alle skader der er på bilen også står I jeres kontrakt. Hvis disse skader ikke står i kontrakten, så få dem påført inden I overtager bilen.

  • HUSK også at tage et billede af tankmåleren og kilometerstanden ved afhentning.
  • Tag endelig god tid, til at tjekke bilen.

Vær opmærksom på, hvor I parkerer bilen og overhold fartbegrænsningerne. Som udgangspunkt er det FORBUDT AT KØRE I CENTRUM af alle byerne i Italien. Zona traffico Limitato – forkortet og ofte anført på skilte som ZTL. 

Skulle I ende med at få en bøde, vil I modtage denne når I er kommet hjem – nogle gange helt op til 1 år efter, I har lejet bilen. Oven i dette vil I opleve, at I også skal betale for et administrationsgebyr, som dækning for at udlejningsfirmaet skal oplyse politiet om jeres kontaktdetaljer. 

Når jeres ferie når sin ende, skal I aflevere bilen igen. Her skal I sørge for at få den godkendt af en person fra biludlejningsselskabet, således at I er enige om, at alt er OK med bilen. Bilen skal afleveres med en fuld tank, og endnu engang husk at tage billeder af tankmåleren, kilometerstanden og selve bilen ved afleveringen. Billederne er din garanti for, at du har afleveret bilen i god stand. 

 

Med alt dette fortalt, kan vi sige, at I er godt klædt på til at leje en bil i det autentiske Italien. 

Jeg ønsker jer, derfor en skøn ferie til Italien – og problemfri billeje. 

Der er selvfølgelig også rig mulighed for at køre selv hele vejen til Italien. Dette kan du læse mere om lige her