Rejs med tog til Italien

Skal din ferie skal være afslappende og bæredygtig? Ønsker du at kunne læne dig tilbage og nyde oplevelsen af den smukke natur, udsigten til unikke marker og landskaber og opleve alperne helt tæt på med en del ekstra benplads – så skal du rejse med tog til det smukke Italien.

Slow travel med tog

Du har mulighed for at rejse med toget til Italien på 21 timer. Du kan nyde at sjælen er med, og du oplever gradvis forandringen sydover i løbet af rejsen. Herunder er der udvalgt nogle ruter fra København, Odense og Aarhus, som dagligt har afgange til bl.a. Milano, Palermo, Rom og Pisa.

Rejser du fra København?

På rejsen fra Københavns hovedbanegård vil du opleve bl.a. Hamborg i Tyskland, Basel og Chiasso i Schweiz, for så at lande i det centrale Milano i Italien.

Rejser du fra Odense?

Eventyret starter på Odenses hovedbanegård, som herfra fører til Hamborg i Tyskland. Herfra lander du i München, hvor du tager det berømte nattog – her sparer du endda en overnatning, da der er rig mulighed for at sove. Fra München er der direkte forbindelse til Firenze i Italien, og før du ved af det, er du i Pisa.

Rejser du fra Aarhus?

Hvis din ferie starter fra Aarhus, har du mulighed for at tage en forbindelse der tager dig til Milano på 21 timer. Men den forbindelse vi har fundet til dig, er den der fører dig gennem smukke og unikke byer. Første stop er i Hamborg, og videre til München (Begge i Tyskland). Nattoget tager du til Bolzano-Bozen i Italien. Herfra til det smukke Rom og videre til ende destinationen, Palermo i det sydlige Italien.

Mangler du mere information eller inspiration? Kan du besøge DSB.dk for at finde mere information til din rejse til Italien. Ellers kan du kontakte dem på telefonnummer 70131418.

Tips til din togrejse

Herunder har Local Living udarbejdet en liste over “Must remember”, når du tager toget til Italien. Ferien starter som bekendt, så snart du sidder i toget.

 • Vi anbefaler, at du starter din rejse om morgen eller om formiddagen. Du spørger nok hvorfor? Af den simple årsag at du undgår mange skift og dermed mindre transporttid.
 • Det er altid en god idé at være i god til med billetterne. Derfor anbefaler vi, at I booker dem ca. 180 dage før afrejse. Myten siger, at billetterne bliver billigere lige inden afrejse, men det forbliver bare en myte. Rejseselskaberne hæver ofte prisen på billetterne lige op til afgang. Du kan bestille dem via deres hjemmeside eller på telefon.
 • I behøver ikke at booke overnatning, for I har mulighed for at tage nattoget fra storbyen München. Nattoget er forsynet med brede senge og gode madrasser. Det er vigtigt, at du får en god nats søvn, så du har en masse energi til at kunne udforske området på din ende destination i Italien.
 • På de fleste afgange til Italien har du mulighed for at vælge moderne og komfortable højhastighedstoge. Disse har gratis 4G-netværk, spisevogn og ekstra komfortable sæder med god benplads.
 • Er din ferie, en familieferie – har du muligheden for at få børn under 15 år gratis med i toget. Dog et maksimum på 4. børn, alt over gælder der 50% på billetten.
  • Er du mellem 16 og 25 år, studerende eller har et ungdomskort får du muligheden for at rejse med 50% på billetten til hele Europa.
 • Mangler du en bil til at komme fra banegården til din ende destination? Så kan du kigge med her, for vi fortæller om udlejning af biler i Italien.

 

Bæredygtig rejse

Rejsens CO2 udledning med toget er ikke særlig meget. Her er et indtryk af, hvor stor en besparelse på CO2 man danner ved at vælge toget frem for fly eller bil. Regnes der fra en gennemsnitlig belastningsfaktor, så kan man få et estimat for hvor stor CO2 udledningen er. Der er blevet taget udgangspunkt i det gennemsnitlige antal af passager, for hver en af de 3 transportmidler. (Yderligere information kan findes på ecopassenger.org)

Dette er regnet for en rejse, der starter i København og slutter i Rom. Rejsen har sit første stop i Hamborg, fra Hamborg til München og fra München tages nattoget til Rom – samme vej retur.

Nedenfor ses en oversigt over de 3 transportmiddel, der udleder mest CO2.

 • Et tog udleder 161,8 kg CO2 på en rejse
 • En bil udleder 480,6 kg CO2 på en rejse
 • Et fly udleder 642,8 kg CO2 på en rejse

Nu du klar til at tage afsted på din bæredygtige og afslappende tog-ferie.

Jeg ønsker dig/jer, en fantastisk ferie i Italien.

Er du ikke så meget til tog eller fly, kan du altid køre til Italien i egen bil. Læs mere om dette på linket her.