Rejs med tog til Italien

Skal din ferie skal være afslappende og bæredygtig? Ønsker du at kunne læne dig tilbage og nyde den smukke natur og udsigten til alperne helt tæt på? Vil du nyde lidt ekstra benplads? - Så skal du rejse med tog til det smukke Italien
Rejse til Italien tog

Slow travel med tog

Du har mulighed for at rejse med toget til Italien på 21 timer. Du kan nyde, at sjælen er med, og du oplever gradvis forandringen sydover i løbet af rejsen. Herunder er der udvalgt nogle ruter fra København, Odense og Aarhus, som dagligt har afgange til bl.a. Milano, Palermo, Rom og Pisa.

Find togrejsen til Italien
København

Rejser du fra København?

Vælg mellem mange afgange til togrejsen fra København til Milano. Hvis I ønsker at ankomme om dagen, anbefaler DSB, at I rejser om middagen. Fra München kan I  tage nattoget, så I ankommer friske og veludhvilede.

 

Odense

Rejser du fra Odense?

Eventyret starter på Odense Banegård Center. Herfra går turen via Hamborg til München i Sydtyskland.
I München tager I det berømte nattog. Her sparer I endda en overnatning, da der er rig mulighed for at sove. Fra München er der direkte forbindelse til Firenze i Italien, og før du ved af det, er du i Pisa.

Aarhus

Rejser du fra Aarhus?

Gennem smukke landskaber og unikke byer kan du komme fra Aarhus til Milano på 21 timer. Første stop er i Hamborg, – videre til München, hvor du tager nattoget til Bolzano-Bozen i Italien. Herfra kan du fortsætte til det smukke Rom og videre til Palermo i det sydlige Italien.

Besøg evt. DSB.dk for at finde mere information til din rejse til Italien. Eller kontakt dem på telefonnummer 70131418.

rejse med tog Italien

Tips til din togrejse

Herunder har Local Living udarbejdet en liste over “Must remember”, når du tager toget til Italien. Ferien starter som bekendt, så snart du sidder i toget.

  • Tag toget om morgenen eller om formiddagen, hvis du ønsker færrest mulige skift og korteste transporttid
  • Det er altid en god idé at være i god tid med billetterne. Derfor anbefaler vi, at I booker dem ca. 180 dage før afrejse. Myten siger, at billetterne bliver billigere lige inden afrejse, men det forbliver bare en myte
  • I behøver ikke at booke overnatning, for I har mulighed for at tage nattoget fra München. Nattoget er forsynet med brede senge og gode madrasser. Det er vigtigt, at du får en god nats søvn, så du har energi til at kunne udforske området på din ende-destination i Italien
  • Er din ferie en familieferie, har du muligheden for at få børn under 15 år gratis med i toget. Dog et maksimum på 4 børn, alt over gælder der 50% på billetten.
    • Er du mellem 16 og 25 år, studerende eller har et ungdomskort får du muligheden for at rejse med 50% på billetten til hele Europa.
  • Mangler du en bil til at komme fra banegården til din feriebolig, kan du leje en bil
natur italien

Bæredygtig rejse

Rejsens CO2 udledning med toget er ikke særlig stor. Her er et indtryk af, hvor stor en besparelse på CO2, man danner ved at vælge toget frem for fly eller bil. Regnes der fra en gennemsnitlig belastningsfaktor, så kan man få et estimat for, hvor stor CO2 udledningen er. Der er blevet taget udgangspunkt i det gennemsnitlige antal af passager, for hver en af de 3 transportmidler. (Yderligere information kan findes på ecopassenger.org)

Dette er regnet for en rejse, der starter i København og slutter i Rom. Rejsen har sit første stop i Hamborg, fra Hamborg til München og fra München tages nattoget til Rom – samme vej retur.

Nedenfor ses en oversigt over de 3 transportmiddel, der udleder mest CO2.

  • Et tog udleder 161,8 kg CO2 på en rejse
  • En bil udleder 480,6 kg CO2 på en rejse
  • Et fly udleder 642,8 kg CO2 på en rejse

Nu du klar til at tage afsted på din bæredygtige og afslappende tog-ferie. Jeg ønsker dig/jer, en fantastisk ferie i Italien. Er du ikke så meget til tog eller fly, kan du altid køre til Italien i egen bil. Læs mere om dette på linket her.