Siena

Trænger du til ferie i skønne omgivelser, men samtidig også et sted, hvor kulturelle og historiske oplevelser er i højsædet, så er Siena et godt bud. Siena er en by i hjertet af Toscana. Byen har ca. 60.000 indbyggere. En størrelse by, som er perfekt til rejsende, der ønsker bylivet, men samtidig ikke ønsker at besøge en pulserende metropol.
siena

Byens historik

Byen rummer store kontraster, da den er delt op i 17 forskellige bydele. Disse bydele kalder italienerne for contrade. Kendetegnende for disse selvstændige stater i byen er, at de har hver deres venner og fjender. Dette kan for udefrakommende være svært at forstå, og vil man gerne forstå denne kamp, så bliver man nødt til at opleve det med egne øjne.

Tilbage i 1300-tallet kæmpede Siena en indædt kamp med Firenze om at blive Toscanas hovedstad. Denne kamp blev dog tabt. Kampen er den dag i dag ikke glemt og der kan bl.a. til sportsbegivenheder opleves stort had mellem sieneserne og florentinerne.

siena

Hvad skal du opleve i Siena?

Vil du som rejsende gerne have, at der sker lidt, når du er af sted på ferie under sydlige himmelstrøg? Så er det oplagt at besøge Siena i juli og august.
Fra d. 2. juli til d. 16 august er der således byfest i Siena. Til denne byfest kæmper de 17 føromtalte bystater mod hinanden i et hestevæddeløb. Sieneserne går op i dette hestevæddeløb med alt, hvad de har. Dette er en kamp, som ikke må tabes, hvilket stemningen også bærer præg af. Væddeløbet er kendt under navnet ”Palio” og her kan du opleve de 17 contrader dyste og synge mod hinanden. Vil du med dine medrejsende opleve denne helt særlige sienesiske begivenhed, så er det en god idé at komme i tide, da væddeløbet er et stort trækplaster for folk udefra.
Hestevæddeløbet finder sted på torvet, Piazza Del Campo.

Bygninger og seværdigheder i Siena

Piazza Del Compo er et af Sienas helt store kendetegn. Torvet fungerer som byens rådhusplads og er formet som en musling. Rådhuspladsen bliver af mange betragtet som en af Italiens smukkeste middelalderpladser. Som bonusinformation kan det nævnes, at Rådhuspladsen i København er udformet med inspiration af netop Piazza Del Compo.
Foruden at huse dette specielle hestevæddeløb, så findes der på torvet også mange hyggelige caféer, hvor I kan nyde en espresso, et glas vin eller et lækkert italiensk måltid.

Typisk for byen og dens bygninger er, at den ikke har forandret sig meget siden kampene mod Firenze i 1300-tallet. Derfor er det også muligt for Jer, at opleve Sienas store, flotte og vedligeholdte middelalderbygninger. Gaderne er smalle og stort set, som de var tilbage i tiden. Virkelig et besøg værd!

Rejser du til Siena, får du altså en ganske god oplevelse af, hvordan det gamle Italien har set ud. Mange rejser til byen igen og igen, da den rummer så mange forskellige indtryk, at det kan være svært at få alle indtrykkene med på en gang.

I nedenstående miniguide kan du få et indblik i nogle af de seværdigheder, restauranter mm., som Siena har at byde på. Rigtig god tur!