MAREMMA – ÆGTE TOSCANSK NATUR

Ikke langt fra vestkysten i det sydlige Toscana finder du naturområdet Maremma. Her kan middelhavets azurblå hav, smukke sandstrande, rå toscansk natur og flotte vinmarker nydes. Området er ideelt, hvis du og dine medrejsende ønsker en aktiv ferie i billedskønne omgivelser. I den smukke natur, der præger Maremma, er der rig mulighed for at cykle eller dyrke trekking, samt vandring i det kopierede terræn.

Grosseto

Den største og mest besøgte by i området er Grosseto. Herfra kan der opnås transportmuligheder til andre småbyer, som alle er placeret langs kysten, heriblandt Castiglione della Pescania og Talamone. De meget smukke og naturrige omgivelser er kendetegnet for alle de tidligere nævnte byer.

Grosseto er den mindste provinshovedstad i hele Toscana. Derfor kan den godt være lidt overset i forhold til at være et turistmål, men den er så absolut et besøg værd.
På byens torv, Piazza Dante, kan man bl.a. se det gamle palads, Palazzo Provinciale. Byens torv er dog ikke Grossetos store trækplaster. Det er derimod byens utrolig smukke kyst, hvor naturen er et postkort værdig.

Talamone

Har I været i Grosseto og kan I ikke få nok af stemningen i området? Så skal I tage til byen Talamone, som er en anden anbefalelsesværdig by.
Talamone er også placeret i Maremma og er i de senere år blevet kendt som en lille juvel i området. Talamone er en lille landsby, hvor især sport på vandet er en oplagt mulighed. I Talamone er det således meget udbredt at windsurfe, kitesurfe og dyrke sejlads i det hele taget.

I Maremma findes der naturparker og reservater, som alle er en oplevelse i sig selv. Her får naturen lov til at gro, som den vil, hvilket skaber en helt autentisk og ægte stemning af naturen. Og I kan derfor med god grund undersøge, hvornår parkerne er åbne osv.

Menneskene i de små kystbyer er meget venlige og imødekommende, så tag Jer tid til at få en lille snak med de indfødte.

Køkkenet i Maremma-området er det typiske, toscanske køkken med et twist fra sydens Italien. Fiskeretter er specielt i højsædet, da mange af byerne, som sagt, ligger lige ud til kysten.