Praktiske informationer om Local Livings ferieboliger

Her får du de praktiske informationer vedrørende din ferie med Local Living.

Vi er meget opmærksomme på, at vore landsteder og villaer matcher Local Livings grundlæggende kriterier – bekvemmelighed, charme, pool, have og skyggefulde opholdssteder – og på at beskrive boligerne så klart og tydeligt som muligt. Da I, vore kunder, oftest ikke har mulighed for at se boligen inden ferien, prøver vi at give jer så mange oplysninger som muligt for at give jer et rimeligt fyldestgørende billede af stedet. Hver bolig har billeder, beskrivelser og afstande til vigtige byer og beliggenhed (i Google Maps).

Alle boliger ligger i rolige, landlige omgivelser med udsigt, der strækker sig langt over Toscana eller Umbrien. De fleste boliger nås ad gode landeveje (nogle dog grusvej, det sidste stykke op til huset) og har haver med græsplæne med udendørsmøbler. Indendørs er lejlighederne indrettet med traditionelle møbler og tilbyder en god kombination af komfort og funktionalitet. I køkkenet er der service til det antal personer, der er anført for lejligheden. I nogle tilfælde er køkkenet stort og rummeligt og i andre tilfælde et køkkenhjørne med begrænset plads. Vi lægger vægt på gode senge og opfordrer altid landstederne til at udskifte madrasser med jævne mellemrum og køber god kvalitet. Sofasenge er af svingende kvalitet. Barnesenge kan bestilles i næsten alle huse.

Swimmingpool

Swimmingpoolen er åben fra 15. maj til 30 september, hvis intet andet er nævnt. Poolen kan være åben længere, hvis vejret tillader det.

Hvordan booker du?

Når I har besluttet jer for at booke, kan I sende en e-mail til info@localliving.dk eller via bookingsite her på sitet. Derefter modtager I en bekræftelse på bookingen sammen med kørselsvejledning og betalingsinfo. Betalingen er opdelt i depositum (30% af rejsens pris), der betales senest 7 dage efter bookingen og restbeløbet, der betales 60 dage inden afrejse.

Depositum (lokalt)

Ejeren af landstedet eller villaen ønsker sædvanligvis et lille depositum, som opkræves ved ankomst. Dette er en sikkerhed mod evt. skade i lejligheden. Beløbet vil blive returneret efter lejeperioden. Det kan godt være lidt forvirrende, at vi taler om 2 depositummer:

  1. depositum til os, som er en del af lejen
  2. depositum til husejerne, og dette tilbagebetales ved afrejse

Lejeperiode

Lørdag til lørdag er den normale lejeperiode og i højsæsonen skal man oftest leje min. 7 dage. Udenfor højsæson er der mere fleksibilitet. Ankomst er lørdag eftermiddag og afrejse lørdag morgen. (Nøjagtige tidspunkter er angivet i rejsebeviset)

Priser

Priserne er opgivet i danske kroner og er for en uges leje for det anførte antal personer. Priserne inkluderer sengetøj og håndklæder (ikke til poolbrug), og dette skiftes ugentligt. El og vand er også inkluderet i prisen. Oftest er afrejserengøring også med i prisen med mindre andet er anført. Varme og aircon. afregnes direkte med ejerne.

Tilfredshed

Vi ønsker inderligt, at alle vore gæster er tilfredse, og at jeres ønsker og forventninger indfries. Skulle dette ikke være tilfældet af den ene eller anden grund, skal I henvende jer til ejeren eller os med det samme. Er landstedet f.eks. efter jeres mening ikke rengjort tilstrækkeligt godt ved ankomsten, skal I øjeblikkeligt bede om en ny rengøring. Alle ønsker jer den bedste ferie, og ejerne af landstedet har lagt hjerteblod i deres landsteder. Så det meste kan rettes op på, hvis I siger til, mens der er mulighed for at gøre noget.

Vi hører naturligvis meget gerne fra jer, når I tilfredse vender tilbage fra ferie i Italien med Local Living. Send os en mail og fortæl om jeres gode oplevelser.

Åbningstider – butikker

Der er jo som bekendt siesta i Italien, og det betyder, at de fleste butikker dagligt holder lukket fra ca kl. 13 – 16. Her midt på dagen tager italienerne ofte selv på restaurant for at indtage et godt måltid, eller de tager hjem for at være sammen med familien. Om lørdagen holder mange mindre butikker lukket efter siesta, mens de store supermarkeder har åbent til kl. 20 eller 21. Om søndagen er der kun begrænsede muligheder for indkøb, og det er især de store hypermarkeder, der holder åbent. For jer – vore gæster – betyder det, at I skal søge for at handle undervejs til landstedet, hvis I skulle køre forbi et supermarkedet, der er åbent! I kan naturligvis proviantere vand/drikkevarer på Autogrill langs motorvejen eller på barer/cafeer. PAM supermarkedet i det store shoppingcenter overfor banegården i Siena har åben fra kl. 9 – 21 om søndagen.

Brug af kreditkort

I stort set alle butikker, restauranter og barer er der mulighed for at betale med kreditkort. Men det er altid en god ide at have en lille smule kontanter med på jer i løbet af ferien, da der f.eks. ikke kan betales med kreditkort når I besøger de lokale markeder. Der er selvfølgelig også hæveautomater i Italien, men vær opmærksomme på at der tit tages gebyr fra din bank når du hæver i udlandet.

Autogrill

I vil helt sikkert komme til at tanke benzin på en Autogrill ved motorvejen, og de fleste er servicerede, således at tankning klares af en serviceperson, og betaling foregår direkte til denne serviceperson ude ved bilen. “Pieno” betyder fuld tank. Man kan betale kontant eller med kreditkort. Hvis I ønsker at købe sandwich, kaffe eller andet ved disken i butikken, skal I betale for det først, hvorefter I kan udpege det, I skal have. Så gå først til kassen..

Motorveje

Når I kører ind på motorvejene, skal I trække en billet ved at trykke på den store knap ved betalingsanlæggene. Tag billetten med jer og betal først, når I kører fra motorvejen igen, hvor billetten aflæses, og beløbet fremgår af displayet. I kan betale med kreditkort (uden kode) eller med kontanter. Har I overvejet at leje en bil, så læs mere om, hvad I bør være opmærksom på her.

Sengetøj og håndklæder

Alle vore landsteder sørger for, at der er sengelinned og håndklæder til jer ved ankomsten. Dette bliver ofte ikke skiftet mere end én gang om ugen, og hvis I ønsker hyppigere skift, kan I tale med ejerne om det – og det kan altid lade sig gøre mod symbolsk betaling. Der er ingen rengøring i løbet af ugen, og ofte kan I også tilkøbe dette. Bor I 14 dage på samme sted, bliver der gjort rent om lørdagen. Hvis I ønsker at have håndklæder ved poolen, skal I selv medbringe disse, da håndklæderne i huset ikke er velegnet til dette.

Badehætte

På nogle landsteder er det obligatorisk at bade med badehætte. Dette er for at undgå, at hår sætter sig fast i poolens filtre. Hvis dette er er et krav, er det bare på med badehætten – og det gælder både mænd og kvinder – børn – store som små. Og så ser vi jo alle sammen lige tossede ud 🙂