PISA – ET VÆLD AF OPLEVELSER

Når du hører ordet Pisa, så tænker du med 99 %’s sikkerhed på det skæve tårn i Pisa. Det er selvfølgelig også Pisas helt store kendetegn, men byen ved Arno-floden har langt mere at byde på.

Seværdigheder

Pisanerne mener, at de har verdens smukkeste torv, Piazza dei Miracoli. Torvet er ikke som så mange andre: her vælges der ofte at flisebeklæde torvene, men på Piazza dei Miracoli er det blot en stor græsplæne med stier. På den meget kendte, eventyrlige, grønne græsplæne ligger byens domkirken, dåbskapellet og det skæve klokketårn. Disse flotte bygninger kan du betragte siddende i græsset med en medbragt frokost. Foruden de tre nævnte bygninger er der på området også to museer Sinopie Museum og Opera Museum. På Piazza dei Miracoli er der med andre ord nok seværdigheder for dig og dine medrejsende til at tilbringe en hel dag.

Efter at have besøgt disse steder, kan du altid tage en stille og rolig gåtur langs Arno-floden. Langs med Arno-floden er der fyldt af indtryk, ved floden findes der et utal af forskellige barer og restauranter. Her kan man nyde lokale vine som Chianti og Bianco Pisano. Til den dejlige drue kan du altid, som man også kan i resten af Toscana, nyde lækre specialiteter. Vil I prøve noget helt andet end det danske køkken, så kan du eksempelvis kaste dig ud i en ret med stegt vildsvin, som er typisk for området.

Naturen

Fra Pisa er der desuden ikke langt til den utrolige og smukke kystlinje i det vestlige Toscana, og der vil derfor være mulighed for at nyde fantastisk natur.
I selve byen Pisa, kan der også nydes fantastisk natur. Pisas botaniske have er en af verdens ældste botaniske haver. Så trænger du til et pusterum, kan du søge hen mod havens rolige og nærmest åndelige planter.