REJSER TIL FIRENZE – DEN BLOMSTRENDE RENÆSSANCEBY

Elsker du Toscana? Elsker du kunst? Elsker du frodige haver? Elsker du Italien? Jamen, så vil jeg garantere dig for, at du også elsker Firenze! Firenze er Toscanas hovedstad og er med de ca. 400.000 indbyggere også Toscanas største by. Byens centrum er delt op af floden Arno. Arno floden er 241 kilometer lang og løber bl.a. under den kendte bro Ponte Vecchio.

Seværdigheder

Firenze er kendt for at rumme mange forskellige bygninger fra middelalderen og renæssancen. Specielt byens store katedral er et ”must-see”, når du befinder dig i Firenze.
Folkene i byen begyndte at bygge katedralen helt tilbage i 1296 og det tog hele 150 år, før katedralen stod færdig. Katedralen er en af byens smukkeste bygninger og ved siden af Katedralen står klokketårnet, som skyder hele 82 meter op i luften.

Rejser du til Firenze, så er det en oplevelse værd, at se de mange kunstskatte, som byen gemmer på. Ifølge UNESCO befinder cirka en tredjedel af verdens kunstskatte sig i Firenze. Hvilket må siges at være ganske imponerende for en by med 400.000 indbyggere. Blandt de mest kendte gallerier i byen er Uffizi museet, som med over 1.5 millioner gæster hvert år, er en af byens største turistattraktioner. Men også Bargallo museet trækker mange gæster.

Firenzes mange sanseindtryk

Hvis du ikke interesserer dig for kunst, kan Firenze stadig anbefales varmt. Firenze indeholder så mange forskellige sanseindtryk. Disse sanseindtryk kommer eksempelvis fra byens mange haver, som er fyldt med mange duftende blomster. Men også duften fra byens mange caféer og bagerier giver et helt særligt indtryk.

Firenze byder ikke på mange moderne bygninger eller et vildt natteliv, men byder derimod på små, hyggelige og autentiske butikker, markeder med friske og velsmagende frugter og restauranter, som laver god og oprigtigt italiensk mad.

Det florentinske køkken

Det toscanske køkken fylder en stor del i Firenze. I Firenze kan du opleve alt fra fin gourmet mad på eksempelvis den tre-stjernede michelinrestaurant Enoteca Pinchiorri. Denne restaurant er kendt som en af Italiens bedste og mest velsmagende restauranter.
Er det ikke fin gourmetmad, men blot et velsmagende italiensk måltid du og dine rejsepartnere søger, så er den gamle restaurant Paoli et godt bud. Paoli er en af Firenzes ældste restauranter, faktisk så åbnede den allerede i 1824. På Paoli kan du få ægte toscanske retter, som eksempelvis Ribolita, der er en toscansk grøntsagssuppe eller friske gnochetti.