Firenze - den blomstrende renæssanceby

Elsker du Toscana, kunst og frodige haver? Elsker du Italien? Så vil jeg garantere dig for, at du også elsker Firenze, hovedstaden i Toscana med ca. 400.000 indbyggere. Byens centrum er delt op af floden Arno, der er 241 kilometer lang og bl.a. løber under den kendte bro Ponte Vecchio.

Seværdigheder

Firenze er kendt for at rumme mange forskellige bygninger fra middelalderen og renæssancen.

Katedralen
Specielt byens store katedral er et ”must-see”, når du befinder dig i Firenze.
Folkene i byen begyndte at bygge katedralen helt tilbage i 1296, og det tog hele 150 år, før katedralen stod færdig. Katedralen er en af byens smukkeste bygninger og ved siden af Katedralen står klokketårnet, som skyder hele 82 meter op i luften.

Kunstskatte på UNESCOs liste
Rejser du til Firenze, er det en oplevelse værd at se de mange kunstskatte, som byen gemmer på.
Ifølge UNESCO befinder cirka en tredjedel af verdens kunstskatte sig i Firenze, hvilket må siges at være ganske imponerende for en by med 400.000 indbyggere.

Gallerier og museer
Blandt de mest kendte gallerier i byen er Uffizi museet, som med over 1,5 millioner gæster hvert år er en af byens største turistattraktioner. Men også Bargallo museet tiltrækker mange gæster.

Firenzes mange sanseindtryk

Firenze er dog meget andet end kunst.
Byen indeholder så mange forskellige sanseindtryk –  eksempelvis fra byens mange haver, som er fyldt med duftende blomster. Men også duften fra byens mange caféer og bagerier giver et helt særligt indtryk.

Firenze byder ikke på mange moderne bygninger eller et vildt natteliv, men derimod på små, hyggelige og autentiske butikker, markeder med friske og velsmagende frugter og restauranter, som laver god og oprigtigt italiensk mad.

Det florentinske køkken

I Firenze kan du opleve alt fra fin gourmetmad til mere ordinær, men velsmagende toscansk madlavning.

Gourmetmad finder du eksempelvis på den tre-stjernede michelinrestaurant Enoteca Pinchiorri. Denne restaurant er kendt som en af Italiens bedste restauranter.

Er det ikke fin gourmetmad, men blot et velsmagende italiensk måltid, du og dine rejsepartnere søger, så er den gamle restaurant Paoli et godt bud. Paoli er en af Firenzes ældste restauranter, der åbnede allerede i 1824. På Paoli kan du få ægte toscanske retter, som eksempelvis den toscanske grøntsagssuppe Ribolita, eller friske gnochetti.