Sibillini Naturpark – en naturpark i Appenierne

Naturparken ligger på bjergområdet Monti Sibillini, som byder på mange højdemeter og utrolige bjergtinder. En naturskøn oplevelse, hvor en lang og fysisk krævende vandretur er ideel.

Monti Sibillini er en del af den store bjergkæde Appenierne, og ligger på grænsen mellem Umbrien og Marche.

Pilato-søen

Naturen i Sibilliniparken er utrolig fascinerende og i området finder du både bjergkløfter, søer og tæt bevokset bøgeskov. Et af de mest kendte steder i naturparken er Pilato-søen.
Søen er et afkom fra istiden og er blevet til af naturens egne kræfter. Her har gletscherne været med til at lave dale, oppe i bjergene, om til én stor sø. I og omkring søen hersker der et helt specielt naturliv.
Ønsker du at besøge søen, så skal du være beredt på at komme træt hjem. Vejene dertil er meget stejle og naturen er barsk på sin helt egen måde. Så vær opmærksom på, at det derfor kan være fysisk hårdt at gå adskillige timer i området. Il Lago di Pilato, som søen hedder på italiensk, er det helt perfekte udflugtsmål, hvis du ønsker fysisk aktivitet i naturrige og bjergrige omgivelser.

Helvedeskløften

Foruden Pilato-søen, som er et af parkens helt store turistmål, findes der også i naturparken et nærmest mytisk sted, som kaldes Helvedeskløften. Kløften befinder sig mellem Monte Sibilla og Monte Priora. Vejen til kløften er ligesom Pilato-søen udstyret med mange forskelige vandringsruter, som snor sig gennem landskabet. Fælles for disse ruter er, at det kræver noget af kroppen at begive sig ud på vandring i områderne. Fælles for Helvedeskløften og Pilato-søen er, at begge områder er uvirkelig smukke og naturen står i sin barske helhed utrolig smukt! Helvedeskløften eller Gola dell’Infernaccio, som stedet hedder på italiensk, er blevet skabt af floden Tenna, der løber i Sibillini, og karakteriseret af sine lodrette og nærmest skræmmende bjergvægge.

I Sibilliniparken findes der udover vild og smuk natur også et par gamle middelalderbyer, som har indrettet sig efter omgivelserne. Disse byer er alle et besøg værd, hvis man ønsker at holde en pause i vandringen og bare nyde den utrolige natur.