Trapani

Trapani er en siciliansk havneby med omkring 70.000 indbyggere. Byen er placeret på Siciliens vestkyst, hvor den ligger på en lille halvø.

Før i tiden var Trapani kendt for sin store produktion af middelhavssalt, som nåede ud til store dele af verden. Derudover var de også kendt for deres specielle måde at fange tunfisk på, som kaldtes Tonnara.

I byens havn ligger der store skibsværfter, men der bliver også stadig produceret store mængder salt. Og er du i byen, så bør du besøge en af de mange saltmarker. Nogle af de flotteste saltmarker ligger på øen Mozia, tæt ved Marsala. Du kommer til øen via en kort sejltur og du kan herefter nyde synet af de store, flotte saltmarker.
Marsala-området ved Trapani er også kendt for sin lækre Marsala-vin, som er en af områdets helt store eksportvarer

Køkkenet i Trapani præges i høj grad af havet, da byens befolkning med deres lange historie som fiskere stadig fanger uanede mængder af lækker fisk, som kan nydes på en af byens lækre fiskerestauranter.

Trapanis bykort ligner en trekant og i det ene af hjørnerne kan du opleve resterne af det gamle slot, Castello Pepoli e Venere. I det andet hjørne af byen ligger byens Matrice-kirke, som blev bygget tilbage i 1300-tallet og stadig står flot og prægtig i bybilledet.

Hvert år i påsken afholder den lokale befolkning et 16-timers langt påskeoptog. Påsken er derfor et godt tidspunkt, hvis du ønsker at besøge byen i mens der er godt gang i byen.

Erice-bjerget

Trapani er ikke placeret langt fra Erice-bjerget, og der er i Trapani mulighed for at tage en bjerg-bane direkte til Erice, hvorfra man kan nyde udsigten ud over byen og besøge middelalderbyen på bjerget.
På klare og solrige dage er det fra Erice-bjerget ydermere muligt at kigge direkte til Nordafrikas kyst.

Besøger du Trapani og får lyst til at bade? Så er der også gode muligheder for at opnå en frisk dukkert i Middelhavet. Maraus-stranden ligger ikke langt fra den lille hyggelige havneby, og her kan du kombinere en badetur med et besøg på en af salt-markerne.