AREZZO – STATIONSBYEN MED DE STEJLE GADER

Når du er i Arezzo kan du opleve flotte kirker, særprægede Piazza’er og hyggelig italiensk gadestemning. Arezzo er provinshovedstad i provinsen af samme navn. Byen har med sine cirka 100.000 indbyggere, som er en ganske overkommelig størrelse. Det gør også at der er mulighed for at opleve alt, hvad byen har at byde på – og dette er altså ikke småting, skal vi hilse at sige. Arezzo er beliggende i den østlige del af Toscana.

Livet i Arezzo

Byen er kendt for at være hjemby til munken Guido Monaco eller Guido d’Arezzo, som han også kaldes. Guido Monaco er bl.a. kendt for at være ophavsmand til det moderne nodesystem. I byens centrum er der opført en statue af ham, hvilket også symboliserer hans betydning for byen.
Netop musikken fylder en stor del i Arezzo.
Musikfestivalen Arezzo Wave er en tilbagevendende begivenhed, den er blevet afholdt hvert år siden 1987. Festivalen er et stort trækplaster og finder sted i juli. På selve scenen får unge italienske kunstnere mulighed for at spille for et stort publikum. Vil du gerne kombinere en musikalsk oplevelse samt hyggelig italiensk byliv? Så kan du opnå denne kombination i Arezzo i juli måned.

Arezzo Wave

Foruden Arezzo Wave så er der også en årlig byfest, som løber fra midten af august til starten af september. Under byfesten kæmper byens fire contrader i en form for ringridning. Byfesten foregår i byens meget specielle Piazza Grande. Dette torv er kendt da det, som også andre store dele af byen, hælder meget stejlt. Derfor er det heller ikke ganske ufarligt, når byens fire contrader på hesteryg dyster om at vinde den årlige håneret. Ønsker du ikke at besøge byen, når den står på den anden ende, så kan du også nyde byens tre store og flotte kirker, der på trods af at være bygget nogenlunde samtidigt er meget forskellige. Den meste kendte af de tre er San Fransesco kirken, som absolut er et besøg værd!

Derudover er byen også kendt for at afholde et stort antikvitetsmarked. Fiera Antiquaria di Arezzo afholdes første weekend i hver anden måned. Til dette marked kan du gå og kigge på forskellige ting, men du samtidig får du også den helt særlige italienske stemning ind under huden. Efter markedet kan du og dine medrejsende passende nyde et måltid på byens hovedgade Corso Italia, hvor der er utallige caféer, barer og restauranter.