Lucca

Lucca – Toscanas mest charmerende by

Lucca er kendt som en af Norditaliens smukkeste perler. Lucca rummer flotte bygninger, betagende natur samt små hyggelige gader, som skaber den helt særlige toscanske stemning.

Lucca ligger øst for Firenze og ikke særlig langt fra Pisa. Ydermere er der ikke mere end en lille halv times kørsel til kystlinjen, så ønsker I at bade i Middelhavets azurblå vand er dette muligt.

Seværdigheder

Byen har det særlige, at den er omkredset af en voldgrav fra renæssancen. Dette var ikke atypisk for byerne i det gamle Toscana, da Le Mura, som bymurene kaldes. Disse bymure skulle beskytte byerne for udefra kommende angreb. Bymurerne er ikke nemme at spotte i dag, da de er blevet revet ned pga. byudvidelser eller lignende. Dog står de tilbageværende bymure i Luccas særdeles flot – og det er helt sikkert en oplevelse værd at tage en stille cykelture eller vandretur rundt på disse mure. På murene findes der også adskillige smukke og frodige parker, hvor man kan mærke roen. Netop ro og fredelig stemning er der nok af i Lucca, da Le Mure gør det umuligt at køre i byens centrum. I Lucca er det derfor helt perfekt at slappe af på en sommerdag og nyde byens små, smalle og skrøbelige gader.

I Lucca er der fire torve. Luccas centrale torv, Piazza dell’Anfiteatro er et ombygget amfiteater. Byens tre andre torve hedder Pizzale Verdi, Piazza Napoleone og Piazza San Michelo. Alle fire torve er perfekte steder til at nyde en lille espresso eller et glas vin på en dejlig sommerdag.
Kunne du tænke dig at opleve italienske kirker, så har Lucca en hel håndfuld middelalderkirker.

Begivenheder

Lucca er også hjemby for forskellige kulturelle festivaler. Eksempelvis musikbegivenhederne Puccini Opera Festival og Lucca Summer Festival, der trækker kunstnere fra hele verden. Festivalerne finder typisk sted hvert år i juli eller august.

Hvad enten du er til stille gåture rundt i byen, kirkearkitektur eller operamusik, så er Lucca en så betagende by. Faktisk så betagende at folk, der har besøgt byen, opkalder sine kæledyr efter bynavnet, Lucca.

Steder at spise

Ristorante Giglio – beliggende i Lucca centrum foran teatret. Her kan I få fin gourmet mad til en fornuftig pris. (Piazza del Giglio 2, Lucca centre)

Ristorante La Buca di S. Antonio – beliggende i centrum af Lucca. Her kan I få lækker gourmet mad. (Via della Cervia, 3 – Lucca)

Gli Orti di via Elisa – beliggende i centrum af Lucca. Her kan I få typisk italiensk mad. (Via Elisa 17 – Lucca)

Ristorante Botton D’oro – beliggende i Hotel Villa Marta, på vej ud af Lucca i retning mod Pisa. Her kan I få meget lækker italiensk mad, der er værd at prøve. (Via Del Ponte Guasperini, 872 Hotel Albergo Villa Marta – Lucca)

Find din feriebolig

Type af bolig

Faciliteter

Aktiviteter

Tema

Kategori

Lokation

NULSTIL

L'Incanto

Skøn villa i smuk natur, med egen saltvandspool og hyggelig terrasse. Med plads til 8 personer i det nordlige Toscana.

Il Sogno +

Il Sogno er en sten villa på 90 m2 med plads til 5 personer. Villaen er placeret midt i vinmarker og olivenlunde, tæt på middelalderbyen Montecarlo. Her er der en hyggelig og afslappet atmosfære, som du kan nyde mens du slapper af ved poolen. Indretningen i villaen er moderne fordelt over 2 plan. 

Villa Al Prato +

Villa til 10 pers., med god beliggenhed, hvis du gerne vil bo tæt på havet, spændende byer så som Lucca og Pisa, samtidig med at du stadig har din egen private pool i haven. Her bor du i en lille by med købmand og restaurant.

Chalet del Colle +

Chalet del Colle, villa til 4 pers. med privat pool, 900 m til nærmeste købmand og restaurant. Kun 27 km til Lucca og 12 km til havet. God placering, både hvis du kører selv eller flyver. 

Casale Al Sasso

Elegant stenvilla i 3 plan, med plads til 7 personer i 4 forskellige værelser. Alt sammen i smukke panoramiske omgivelser og kun med 8 km fra Lucca centrum. 

Al Paradiso

Hyggelig lille villa på 45 kvm med egen veranda, have og privat jacuzzi. Perfekt til 2 personer eller en lille familie.

Bellavista Chiatri

Privat villa placeret i det nordlige Toscana mellem havet og Lucca. Villaen har plads til 6 - 11 personer, fordelt på 3 lejligheder og med egen pool.

Villa Alexia +

Kun 11 km fra Lucca er Villa Alexia smukt beliggende. Villa til 8 - 10 personer, som er tæt på alting og alligevel langt nok væk fra hverdagens stress og jag i naturskønne omgivelser.  

 

 

Villa Bettina

Beliggende kun 5 km fra Luccas centrum findes denne tidligere olivenmølle, som nu er en skøn restaureret villa til 6 personer. 

Agli Olivi +

Agli Olivi er en enkel villa til 8 personer, og er et oplagt valg til familien, som vil være tæt på både natur, strand og storbyer. Midt i olivenlunden med mageløs udsigt. 

Cykelferie +

Med udgangspunkt i området omkring Lucca kan I tage på skræddersyede cytkelture tilpasset jeres behov ud fra sværhedsgrad og kilometerantal. Med jer har I egen private cykelguide, italienske Stefano, der sætter en ære i at vise jer alle seværdighederne i området. 

Villa Lanterna +

Feriebolig til 8 personer syd for Lucca med indhegnet have og saltvandspool. Det er det perfekte sted for børnefamilier, og det er tæt på indkøb og restauranter, hvor toscanske retter kan nydes.