Lucca

Lucca – Toscanas mest charmerende by

Lucca er kendt som en af Norditaliens smukkeste perler. Lucca rummer flotte bygninger, betagende natur samt små hyggelige gader, som skaber den helt særlige toscanske stemning.

Lucca ligger vest for Firenze og ikke særlig langt fra Pisa. Ydermere er der ikke mere end en lille halv times kørsel til kystlinjen, så ønsker I at bade i Middelhavets azurblå vand er dette muligt.

Seværdigheder

Byen har det særlige, at den er omkredset af en voldgrav fra renæssancen. Dette var ikke atypisk for byerne i det gamle Toscana, da Le Mura, som bymurene kaldes. Disse bymure skulle beskytte byerne for udefra kommende angreb. Bymurerne er ikke nemme at spotte i dag, da de er blevet revet ned pga. byudvidelser eller lignende. Dog står de tilbageværende bymure i Luccas særdeles flot – og det er helt sikkert en oplevelse værd at tage en stille cykelture eller vandretur rundt på disse mure. På murene findes der også adskillige smukke og frodige parker, hvor man kan mærke roen. Netop ro og fredelig stemning er der nok af i Lucca, da Le Mure gør det umuligt at køre i byens centrum. I Lucca er det derfor helt perfekt at slappe af på en sommerdag og nyde byens små, smalle og skrøbelige gader.

I Lucca er der fire torve. Luccas centrale torv, Piazza dell’Anfiteatro er et ombygget amfiteater. Byens tre andre torve hedder Pizzale Verdi, Piazza Napoleone og Piazza San Michelo. Alle fire torve er perfekte steder til at nyde en lille espresso eller et glas vin på en dejlig sommerdag.
Kunne du tænke dig at opleve italienske kirker, så har Lucca en hel håndfuld middelalderkirker.

Begivenheder

Lucca er også hjemby for forskellige kulturelle festivaler. Eksempelvis musikbegivenhederne Puccini Opera Festival og Lucca Summer Festival, der trækker kunstnere fra hele verden. Festivalerne finder typisk sted hvert år i juli eller august.

Hvad enten du er til stille gåture rundt i byen, kirkearkitektur eller operamusik, så er Lucca en så betagende by. Faktisk så betagende at folk, der har besøgt byen, opkalder sine kæledyr efter bynavnet, Lucca.

Steder at spise

Ristorante Giglio – beliggende i Lucca centrum foran teatret. Her kan I få fin gourmet mad til en fornuftig pris. (Piazza del Giglio 2, Lucca centre)

Ristorante La Buca di S. Antonio – beliggende i centrum af Lucca. Her kan I få lækker gourmet mad. (Via della Cervia, 3 – Lucca)

Gli Orti di via Elisa – beliggende i centrum af Lucca. Her kan I få typisk italiensk mad. (Via Elisa 17 – Lucca)

Ristorante Botton D’oro – beliggende i Hotel Villa Marta, på vej ud af Lucca i retning mod Pisa. Her kan I få meget lækker italiensk mad, der er værd at prøve. (Via Del Ponte Guasperini, 872 Hotel Albergo Villa Marta – Lucca).

Hvis du ikke allerede er tilmeldt vores nyhedsbrev, kan du gøre det nu, og så modtager du vores Miniguide om Lucca 🙂

Find din feriebolig

Type af bolig

Faciliteter

Aktiviteter

Tema

Kategori

Lokation

NULSTIL

Il Sogno +

Il Sogno er en sten villa på 90 m2 med plads til 5 personer. Villaen er placeret midt i vinmarker og olivenlunde, tæt på middelalderbyen Montecarlo. Her er der en hyggelig og afslappet atmosfære, som du kan nyde mens du slapper af ved poolen. Indretningen i villaen er moderne fordelt over 2 plan. 

Afslappet og hyggelig atmosfære 

Moderne indrettet villa 

Kort afstand til hyggelige Montecarlo (Toscana)

7 dage
30.01.2023 - 06.02.2023
Toscana

Casale Al Sasso

Elegant stenvilla i 3 plan, med plads til 7 personer i 4 forskellige værelser. Alt sammen i smukke panoramiske omgivelser og kun med 8 km fra Lucca centrum. 

Kun 8 km fra Lucca 

Panoramisk udsigt

Tæt på havet (28 km)

7 dage
30.01.2023 - 06.02.2023
Toscana

Tenuta Il Giardino Lucca

Tenuta Il Giardino villa til 12 personer med smukt anneks og vinterhave. Beliggende i en hyggelig lille italiensk by, kort afstand til mageløs natur og kulturelle storbyer.

Gode udeområder med stor pool

Tilhørende anneks med vinterhave 

Tæt på indkøb og restauranter

7 dage
30.01.2023 - 06.02.2023
Toscana

Grumo +

Grumo er en hyggelig og ægte italiensk villa med plads til 5 - 6 personer, og er beliggende i smukke omgivelser i Toscana med kort afstand til storbyer. Villaens private pool skaber rammerne for ren afslapning, imens man nyder udsigten over de toscanske bjerge. 

Smukt beliggende i skønne omgivelser

Charmerende villa med pool og mange terrasser

God afstand til historiske storbyer

7 dage
30.01.2023 - 06.02.2023
Toscana

Villa Bettina

Beliggende kun 5 km fra Luccas centrum findes denne tidligere olivenmølle, som nu er en skøn restaureret villa til 6 personer. 

Idylliske omgivelser

Restaureret villa med respekt for detalje og historie

Ideelt placeret til dagsudflugter til Pisa og Firenze

7 dage
30.01.2023 - 06.02.2023
Toscana

Cykelferie +

Med udgangspunkt i området omkring Lucca kan I tage på skræddersyede cytkelture tilpasset jeres behov ud fra sværhedsgrad og kilometerantal. Med jer har I egen private cykelguide, italienske Stefano, der sætter en ære i at vise jer alle seværdighederne i området. 

Skræddersyet cykeltur med privat guide

I området omkring Lucca - kendt for sit gode cykelterræn

God mad og skønne udsigter

7 dage
30.01.2023 - 06.02.2023
Toscana