Rejser til Asti

Kultur, gastronomi og vin i Asti

Selvom Asti måske er mest kendt for vin – og misforstå os ikke, det er skam grund nok til at lægge vejen forbi, så er byen meget mere end det. I selve byen Asti bor der ca. 76.000 mennesker og det gør den til den 4. største by i Piemonte.

Ca. 50 km sydøst for Torino ligger den gamle by med de smalle gader, middelaldertårne og ikke mindst Piemontes flag svajer godt i denne by. I Asti er det meget udbredt at flage med Piemontes eget flag, som i øvrigt ligner det danske flag lidt.

Asti er udover en vinby, også en trøffelby som især er kendte for deres gourmetmad. Hvert år bliver der holdt mad- og vinfestival i september. Så ikke nok med at du kan få lov til at nyde vinhøsten, lidt lavere temperaturer, så er der endda også dejlige og smagfulde retter i sigtekornet. En oplevelse, som du ikke skal snyde dig selv for.

I centrum af Asti finder du den trekantede plads; Piazza Vittorio Alfieri. Det er på denne plads at den årlige festival finder sted. Nemlig festivalen Palio di Asti, hvor byen fejrer en gammel sejr over nabobyen og ikke mindst rivalerne fra Alba. Der er underholdning, med bl.a. hestevæddeløb, hvor rytterne rider uden saddel.

Asti er en typisk italiensk middelalderby med historiske bygninger og katedral, men den har også et væld af interessante butikker, caféer og en helt speciel hyggelig stemning i Asti, som bare skal opleves.

Historiens vingesus 

Asti er en gammel by, og mennesker har levet omkring det, som vi i dag kender som Asti, siden flere hundrede år f.Kr.

Faktisk kan man datere byen længere tilbage end år 174 f.Kr., hvor de led et smertefuldt nederlag til romerne, som også var i området på daværende tidspunkt.

Men Asti var en vigtig brik allerede i år 402 f.Kr. fordi det bl.a. var her germanerne invaderede den vestlige del af Romerriget og hele det nordlige Italien. Det blev starten på Romerrigets endeligt.

Som du sikkert kan fornemme, er der meget historie især fra romertiden når du besøger Asti. Så uanset om du er til historie, kultur, gastronomi eller vin har Asti noget at byde på.