Ferie for børn – Aktiviteter for hele familien

Ferie for børn og voksne. Når I vælger at tage på ferie i Italien med jeres dejlige børn, er det sikkert for at være sammen med dem og hygge jer med et spil kort, en bog, en rask vandkamp eller lignende.

Men der er også mulighed for at tage på udflugter til spændende udflugtsmål både i små byer eller f.eks. på et af de mange ugentlige markeder. Der er rigtig mange børnefamilier, der nyder disse helt autentiske oplevelser i et roligt tempo.

Hvis jeres børn har lyst (og I har..) til at komme i vandland, så er det faktisk begrænset, hvad der findes i Toscana. Langs kysten er der jo skønne badestrande med mange sportsaktiviteter, vi har dog fundet lidt inspiration til dig.

Vandland

Acqua Village Cecina, Cecina
Vandland i Cecina ved kysten.
Via Tevere 25 57023 Cecina Mare (Livorno-provinsen)
Dette vandland blev kåret til det bedste vandland i Italien i 2013. I får her 5 vilde og spændende rutsjebaner, massagepools, bølgepool, vandfald og meget andet.

Acqua Village i Cecina

Acqua Village Follonica, Follonica
Zona Capannino – Località Mezzaluna, Follonica (GR) Follonica (Grosetto-provinsen)
75.000 m2 vandland – 4 spændende rutsjebaner, sensory bane, hydro-massage, bølgepool og masser af aktiviteter.

Acqua Villa Follonica

Aqualis Quercegrossa, Siena
Der er et smukt poolsted for alle aldre – nemlig Mulino di Quercegrossa. Her er naturpark med 7 swimmingpools, der er sammenhængende. Der er også en 150 m lang å, hvor man kan svømme mod strømmen og gå en tur i vandkanten. Her er en sø, et vandland, en whirlpool, den store centrale pool og en rund, dyb (4 m) pool, hvor man kan tage udspring. Der er solstole og parasoller – i meget smukke omgivelser.

Aqualis i Quercegrossa

Sunlight park, Pisa
Viale del Tirreno, 44B – Tirrenia (PI)
Vandland for alle aldre med forskellige rutsjebaner, trampoliner, oppustelige spil, solsenge, parasoller, liggestole, 4 pools, jacuzzi, grønne arealer, restaurant, bar, dans i poolen og andre aktiviteter til hele familien.

Sunlight Park Pisa

Le Caravelle, Ligurien
Via S. Eugenio, 51, 17023 Ceriale SV
Vandpark i Ligurien, hvor du kan opleve rutsjebaner, bølgebassiner, slangebaner, børnepool, og legeland til de mindste i vandet. Er du mere til afslapning, kan du lade dig blive ført væk af strømmen og slappe af i en jacuzzi. Priser og åbningstider kan findes på hjemmesiden.
AcquaPark, Sicilien
Strada Provinciale di Pezzingoli, 172, 90046 Monreale (PA)
Her er der både rutsjebaner, svømmebassiner, restaurant, og picnicområder, hvor I kan sidde og nyde jeres egen mad. Priser og åbningstider kan findes på hjemmesiden.

Aktiviteter for børn

Mon ikke børnene ville elske en tur i de varme kilder i Saturnia? – Læs mere om badesteder og kurbade her.

I øvrigt er der mulighed for at leje cykler på mange af vores landsteder eller spørg på landstedet, hvor nærmeste cykeludlejning ligger.

Hvis I har lyst til at følge i sporene på Twillight filmene, så er Volterra stedet. Læs mere om byen her.

Noget af handlingen i vampyrfilmene foregår i Volterra, som bliver beskrevet som hjemsted for Volturi, den mest magtfulde vampyr.

Italien byder også på andre aktiviteter, så som Zoologiske haver, forlystelsesparker og adventure parker. I kan læse om dem herunder.

Zoologiske haver og akvarier

Arezzo, Toscana
Poppi Zoo er en stor natur dyrepark på 50 hektar med over 50 forskellige dyrearter. Denne dyrepark blev etableret i 1973, og er beliggende i Casentino-dalen. Dyreparken har åbent alle dage fra kl. 10:00 – 19:00, sommer og forår. Andre åbningstider og informationer kan findes på havens egen hjemmeside: www.parcozoopoppi.it

 

Pistoia, Toscana
Denne zoologiskehave har 7 hektar og har mere end 400 dyr. De går her meget op i dyrenes beskyttelse, dele ud af deres viden omkring dyrene og de forskellige måder at beskytte dyrene på, samtidig med at vi som menneske respektere og passer på vores planet. De har åbent mandag – fredag, fra kl. 9.30 – 18.00. Lørdag til søndag, fra kl. 09.30 – 19.00. Læs mere om Zoo di Pistoia inde på deres hjemmeside www.zoodipistoia.it

Genova, Ligurien
Acquario di Genova, er nærmest en lille by i Genova for jer der elsker livet under havoverfladen. Her kan I både lære om dyrelivet under overfladen, maritime museum, kom 40 meter op i luften og se Genova og oplev også den tropiske skov, med dyrene som lever ved vandet, men over havoverfladen.
https://www.acquariodigenova.it/

Todi – Perugia, Umbrien
Leo Wild Park er en anderledes park, hvor dyrene er vigtig brik. Det er ikke en helt almindelig zoologiskhave, som vi kender det, men et sted hvor der er plads til dyrene og de har det godt. Ønsker du at gå i smukke omgivelser, samtidig med I kigger på dyr og mulighed for at klappe nogle af dem så tjek Leo Wild Parks Facebook side for åbningstider.
GPS-koordinater: 42732415, 12453401
https://www.facebook.com/leowildpark/

Perugia, Umbrien
Citta della Domenica er en park, hvor I kan nyde naturen såvel som forskellige dyr der lever i den. Parken er fordelt over 45 ha og har bl.a. æsler, ugler, egern, heste, kalkuner og mange flere arter. Her er blevet lavet et Reptil tårn, hvor I kan udforske fortidens dyr, samt nulevende reptiler heriblandt slanger og krokodiller.
http://www.cittadelladomenica.it/

Langhe, Piemonte
Parco Safari delle Langhe er en zoologiskhave, hvor det også er muligt at køre med din bil i parken. Klik ind på parkens egen hjemmeside for at se åbningstider og priser.
http://www.parcosafari.it/index.html 

Parker

Siena, Toscana
Park i naturområde med forskellige aktiviteter så som legeplads, fodboldbane, gå i zip line fra træ til træ på broer, ride på heste eller nyde en picnic i naturen. Åbent fra 10 – 19, på udvalgte dage, se mere via linket.
www.saltalbero.it

Firenze, Toscana
Adventure park med stier der snor sig igennem træerne med gangbroer, hvor man går i zip line. Der er en sti egnet til børn i alderen 3 – 6 år.
www.treeexperience.it

Park med hoppeborge, legeplads og grill.
http://www.greenparkbramasole.flazio.com/

Grosseto, Toscana
Kunstnerisk park i livlige farver.
www.giardinodeitarocchi.it

Adventure park med zip line fra træ til træ med 7 forskellige ruter i længde og sværhedsgrad. Åbent hver dag fra 10 – 19.
www.parcoavventuracieloverde.it

Pistoia, Toscana
Pinocchio parken er en unik oplevelse af en genfortælling af Pinocchios eventyr. Du tager på et eventyr igennem en verden af spil, workshops, shows, begivenheder af kunst og historie. En park for familier med børn. Her er også at finde et sommerfuglehus med dyr og sommerfugle.
www.pinocchio.it

Livorno, Toscana
www.parchivaldicornia.it

Adventure park med hvor man går i zip line rundt i naturen, der er forskellige niveauer, så alle kan være med.
www.ilgiardinosospeso.it

Forlystelsespark med karruseller og rutsjebaner. Her kan I opleve diverse forlystelser, dinosaur park, guldmine station og minigolf.
www.cavallinomatto.it

 

Lucca, Toscana
Park med legeplads, sportsområde, picnic, restaurant og forskellige begivenheder.
www.parcopitagora.com

Park med hoppeborge, trampoliner, biograf virtuel oplevelse og gokart.
www.parcobimbumbam.it

Adventure park med stier gennem naturen hvor man går i zip line. Man skal være 100 cm for at tage stierne i denne park.
www.selvadelbuffardello.it

Massa Carrara, Toscana
Adventure park, hvor man klatrer i zip line fra træ til træ i forskellige højder med forskellige forhindringer.
www.parcoavventurafosdinovo.com

Massa Carrara Zip Line

Canyoning, Ligurien
Der er flere forskellige steder i Ligurien, hvor det er muligt at klatre, rappelling og dykke ned i klart vand imellem klipperne. Hvis børnene ikke er vant til det, anbefaler vi at det er større børn som tages med til dette.
Barbaira: 4,5-5 timer (medium til svær distance. Lange nedkørsler med reb, hopper og glider). Primær for større teenagere og voksne.
Prale: 3,5-4 timer (medium til svær distance. Lange nedkørsler med rebet). Primær for større teenagere og voksne.
Argentina: 2,5 time (medium distance. Korte nedkørsler med reb, hopper, sjove lysbilleder). Også velegnet til yngre børn.
Clue de la Maglia: en hel dag skal sættes af her: “medium til svær distance”. Det er lange nedkørsler med reb, hopper og glider). Primært for større teenagere og voksne.

Terni, Umbrien
Marmorvandfaldet ved Cascata delle Marmore, vandfaldet som er skabt af romerne f.Kr., er et smukt syn samtidig med at man er omgivet af natur. Vandfaldet er åbent på bestemte tidspunkter af dagen, da det også benyttes til at levere strøm til industriområderne. Det er en god ide at medbringe regnjakke da man nemt kan blive våd, praktisk fodtøj da stier og trapper også bliver våde af vandfaldet. Tjek hjemmesiden for åbningstider og priser.
https://www.cascatadellemarmore.info/

Scheggino – Perugia, Umbrien
Activo Park er for jer, som elsker at være i kontakt med naturen, sport og udendørs træning, samtidig med at I har det sjovt. Parken er omgivet af natur. Her er alt lige fra minigolfbaner, til rutsjebaner og klatring.
Åbningstider og priser kan I finde på parkens hjemmeside.
https://www.activopark.com/

Trapani, Sicilien
Parco Avventura Erice er en park for hele familien, der gerne vil have nye udfordringer på akrobatiske ruter, naturstier til gåture, bueskydning, moutainbike kurser og det hele er i smukke omgivelser i skoven. Det er en oplevelse for hele familien, hvor der er plads til udfoldelser og hyggelige picnics. I kan se åbningstider og priser på parken hjemmeside.
https://www.parcoavventuraerice.it/

Palermo og Trapani, Sicilien
Escape Room er en anderledes familie oplevelse, hvor I vælger en udfordring bliver lukket ind i et rum og skal løse opgaven for at komme ud igen. En oplevelse, hvor hele familien kan hjælpe til og alle kompetencer kan bruges. Læs meget mere om Escape Room inde på deres hjemmeside, samt finde åbningstider og priser.
https://www.excaperoom.it/it-it

Museer for børn

Siena, Toscana
www.santamariadellascala.com

Dette museum byder på workshops og guidede turer til grupper. Museet byder på udstillinger, møder, aktiviteter, shows, koncerter, festivaler mm. Du bliver ført på en rejse igennem kviksølv minerne, hvor de bruger ægte minearbejdere for at gøre eventyrs turen mere levende.
www.museominerario.it

Firenze, Toscana
Museum for hele familien, der fortæller om Leonardo Da Vinci’s tid og hans værker.
www.museoleonardiano.it

Informationer om 5 forskellige børnemuseer, hvor der er noget interessant for børn at se.

Et lille museum med historiske figurer.
www.museofigurinostorico.it

Imperia, Ligurien
Er du også nysgerrig på olivenens historie? Så skal du og din familie besøge Meseo dell’Olivo i Imperia, som er et museum hvor I kan se og opleve historien om den lille stenfrugt, der er yderst vigtig for italienerne. Tjek deres hjemmeside for åbningstider, da de holder siesta midt på dagen.
http://www.museodellolivo.com/

Imperia, Ligurien
Villa Grock er hjem for et klovnemuseum, samtidig med at det er en smuk nouveau-villa og med en spektakulær have. Her er der noget for både børn, voksne og barnlige sjæle. Se hjemmesiden for åbningstider og priser.
https://www.villagrock.com/

Monaco, nær Ligurien
Besøg Monte Carlo Aquarium og Oceanograhic Museum byder på at udforske havbunden og møde skildpadden Odyssey. Museet har åbent hver dag, men tjek hjemmesiden for åbningstider og priser.
https://musee.oceano.org/

Trapani, Sicilien
Museum of Optical Illusions er et anderledes museum, som kan fascinere hele familien (anbefales til børn over 4 år). Her kommer I til at opleve illusioner, som kan narre og forvirre selv den sikreste person. Musset er en kombination af kunst, arkitektur, elementer i psykologi, fysik og optik, samtidig med der er mulighed for at sætte sanser og sind på prøve. Kig nærmere på hjemmesiden for at finde åbningstider og priser.
https://www.mooitrapani.com/