Min rejse til Italien.
Corona-status

Hvornår kan jeg rejse igen?

Næste fase i genåbningen af Italien træder i kraft 3. juni, hvor Italien har meddelt, at de åbner grænserne mod de øvrige EU-lande.

Udenrigsministeriet i Danmark fraråder imidlertid alle rejser (orange kategori) til hele Italien frem til 31. august. Skulle Udenrigsministeriet fastholde sin rejsevejledning til din Local Living rejsedestination i perioden fra 30 dage før og frem til din afrejse, refunderer vi selvfølgelig det ferieophold, som du har købt af os.

HVIS du skulle have lyst til at rejse uanset rejsevejledningen, så gælder følgende:

I sidste ende er det op til en selv og ens personlige ansvar, om man vil bestille en ferie til udlandet. Gør man det, anbefaler Udenrigsministeriet, at man planlægger fleksibelt og gør sig helt klart, hvad ens forsikring dækker, og hvordan man er sikret gennem sit rejseselskab.

Kilde: Udenrigsministeriets hjemmeside

Vores primære rejsedestinationer Toscana og Umbrien er heldigvis ikke hårdt ramt af Corona-virus, men alle regionerne følger de samme officielle instrukser.

Mine rettigheder

Set i lyset af Corona-krisen og Udenrigsministeriets rejsevejledning, hvor der frarådes at rejse til det meste af verden, er der stor sandsynlighed for at din sommerferie ikke kan tilbringes i Italien i år.

Jeg skitserer derfor dine 3 valgmuligheder: 

1) I kan bede os om 100% refusion af jeres indbetaling, hvis der er rejseforbud til din rejsedestination 30 dage inden afrejse*. I så fald har vi brug for dit kontonummer til overførslen, hvis I ikke har betalt med kreditkort. Hvis I har betalt med kreditkort, krediterer vi dit kort, og betalingen tilbageføres. Det kan tage op til 30 dage at få pengene retur via kreditkort. Hvis vi tilbagefører via banken, får du pengene i løbet af max. en uge.

*I øjeblikket fraråder UM alle ikke-nødvendige rejser til Italien til 31/8. Du kan tidligst bede om refusion 30 dage inden afrejse. Rejser du fx. 15. august, bliver rejsen ikke annulleret og refunderet før 15. juli.

2) I kan vælge at udsætte jeres rejse til en fastlagt dato senere i år, og vi ændrer omgående jeres rejsebevis med nye datoer. Depositum følger naturligvis med. 

3) I kan vælge at udsætte rejsen til 2021, og vi overfører jeres depositum til næste rejse. I behøver ikke at lægge jer fast på et endeligt tidspunkt nu. 

Vi skal være ærlige at sige, at vi foretrækker mulighed 2 eller 3, for så ser fremtiden for Local Living lys ud 🙂 

Italien efter Corona

Vi tror på, at vores autentiske ferieboliger vil være den type af ferie, de fleste vil vælge fremover. Hos os bor I i boliger, der bliver rengjort med nye desinfektionsmetoder, der er god plads ofte med helt private terrasser, og I er omgivet af dejlig natur. Ingen masseturisme eller store tag-selv-borde i restauranterne.

Når der igen er gul eller grøn rejsevejledning, kan man være sikker på, at det er i orden at rejse, men der vil helt sikkert være nogle ting, der er anderledes end inden Corona.

Især Norditalien har været hårdt ramt af Coronaen, og der er stadig mange restriktioner overalt i Italien. Der er endnu ikke helt tydelige regler for turismen, men I skal forvente at bruge mundbind, holde social afstand, nye regler mht. badning i poolen, take-away fra restauranter mv. Vi holder nøje øje med lige netop dette punkt vedr. rejseoplevelsen.

Rejsedrømme under Coronaen

Men selvom vi ikke må rejse for tiden, stopper det os ikke fra at drømme om vores yndlingsland.

Vi ved også, at mange af jer længes efter at komme ud og opleve. Og det er netop nu vi har tiden til at undersøge, planlægge og udforske de muligheder en kommende ferie giver os.

For selvom vi ingen steder må rejse lige nu, stopper det ikke vores umættelige rejselyst – det stopper i hvert fald ikke vores. Det er også derfor vi bliver ved med at fortælle og vise jer Italien, vores skønne feriesteder og kommer med anbefalinger til kommende ferier.

For vi må ikke stoppe med at drømme om det autentiske Italien. Er du på udkig eller bare søger anbefalinger til rejsedestinationer, så hjælper vi dig gerne – også selvom du endnu ikke har nogen fast dato for hånden. Du er altid velkommen til at sende en mail info@localliving.dk eller give os et kald på 28157241.