Corona Q&A

Læs spørgsmål og svar til din rejseoplevelse i Italien i 2021

Jeg ved, at mange er i tvivl om rejsen til Italien i år, og spørgsmålene popper frem overalt. Derfor har jeg samlet en mængde spørgsmål fra jer og mine svar her, så I alle kan få glæde af det. Jeg svarer efter bedste evne.

Q Vi når nok ikke at blive vaccineret inden ferien. Hvad gør vi?
A Der er krav om Corona-pas med dokumentation af vaccine, en frisk, negativ Covid-19 test eller antistoffer. Så hvis du ikke er vaccineret, må du tage en test, der påviser, at du ikke er smittet.

 

Q Er det afbestillingsårsag, hvis der er krav om vaccine for at komme ind i Italien eller krav om karantæne efter rejsen?
A Ja, det er det. I kan afbestille eller flytte rejsen 30 dage før afrejse, hvis der er denne type af hindringer i vejen for at rejse. Hvis der er krav om vaccine eller en negativ Corona-test, er det ikke nok til at aflyse, da vi alle kan få lavet en test.

 

Q Hvis der er rød eller orange rejsevejledning i Tyskland eller Østrig, kan jeg jo ikke køre ned til mit feriested. Hvad gør jeg så?
A Da der i 2020 var rød rejsevejledning i Østrig, var der en turistkorridor gennem Østrig, således at alle der skulle til Italien, blev ledt igennem Østrig uden kontakt med indbyggerne dér. I år har der ikke været problemer med at køre gennem disse lande.

 

Q Er restauranten åben på vores feriested?
A Ja, men er det et afgørende krav for at du har valgt netop dette feriested, så skriv til os, og jeg vil undersøge det med ejerne. Husk dog, at ejerne under alle omstændigheder vil gøre ALT for, at I får en dejlig ferie?

 

Q Kan vi få en rejseforsikring, hvis vi booker, mens Italien er rødt eller orange?
A Ja, det kan I, men tjek med dit forsikringsselskab, for der er mange forskellige regler. Jeg har erfaring med at Gouda har nogle af de mest dækkende forsikringer.

 

Q Er poolen åben på feriestedet?
A Ja, det er den. Alle pools er åbne på vores feriesteder. Der hersker helt normale tilstande på feriestederne.

 

Q Vil restauranter og butikker være åbne i byerne?
A Ja, de vil. Hvis de er lukkede, er det et tegn på, at smitten er høj, og det vil udløse en rød eller orange rejsevejledning, og det betyder, at du og din familie må blive hjemme fra sommerferie i Italien. Når du er dernede, er det en god ide at holde dig orienteret om de lokale forhold fx. ved at spørge i receptionen eller ringe til din kontaktperson på stedet.

Q Vi vil gerne bo i 2 forskellige regioner. Er det en dårlig idé, da vi så skal krydse en regionsgrænse?
A Nej, slet ikke. Det er en god idé, for I kommer til at opleve rigtigt meget. Der vil være fri passage mellem regionerne. I vil kun være i Italien, hvis smittetallene er lave, og derfor vil regionerne også være åbne.

 

Opdateres løbende og senest opdateret 12. august, 2021.

Læs mere om vores betingelser for afbestilling her.

Læs mere om genåbningen af Italien, status på vacciner, karantæne mv på vores blog

Disclaimer: Local Living kan ikke stilles til ansvar for restriktioner, der indfører lokalt eller pludseligt, som har betydning for ovenstående emner.